Displaying 1 - 20 of 192
Destination
Pernera beach in Ayia Napa

Το μήκος της αγγίζει τα 180 μέτρα και το πλάτος της τα 25. Υφίσταται ο θεσμός της γαλάζιας σημαίας και μπορεί κανείς να συναντήσει διάφορες υπηρεσίες όπως κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, ναυαγοσώστης θαλάσσια σπορ.

Destination
Archangel-Michael-in-Frenaros-Vrissoulles-Area-

Ένα όμορφο εκκλησάκι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ βρίσκεται στα κοινοτικά όρια των χωριών του Φρενάρους και των Βρυσούλλων και ξεπροβάλλει μέσα από τους αγρούς της περιοχής. Πρόκειται για ένα μονόχωρο εκκλησάκι επενδυμένο εξωτερικά με πέτρα. Ο εσωτερικός του χώρος είναι λιτός, καθώς αποτελείται από ένα απλό τέμπλο. Ιδιαίτερα περιποιημένος...

Destination
Saint-George-in-Liopetri

Το εξωκκλήσι βρίσκεται παρά τον ποταμό του Λιοπετρίου και είναι κτίσμα πιθανόν του 16ου αι. Είναι μικρό μονόκλιτο καμαροσκέπαστο  με ημικικλική αψίδα εσωτερικά και εξωτερικά. Λέγεται πως χτίστηκε από εργάτες των λατομείων και των καμινιών. Γύρω του υπάρχουν ερείπια παλιών μικρών συνοικισμών.

Destination
 fallen-and-missing-persons-monument-in-paralimni

Στην κεντρική πλατεία της κοινότητας Παραλιμνίου, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, βρίσκονται το Μνημείο Πεσόντων – Αγνοουμένων και το άγαλμα της Παραλιμνίτισσας Μάνας.

Ο Ρόμβος με τα ονόματα των πεσόντων και αγνοουμένων Παραλιμνιτών φιλοτεχνήθηκε από το ζωγράφο Σέργη Σεργίου και τα εγκαίνια του έγιναν το Μάρτιο του 2012, ημέρα...

Destination
Fig tree bay - bay of Protaras in Paralimni

Παραλία Κόλπος Πρωταρά – Fig Tree bay: Η γνωστότερη και πιο αγαπητή παραλία μαζί με την Παραλία Βρύση. Εκτείνεται απόσταση 270 μέτρων μήκος και 45 πλάτος. Έχει καταταγεί ως η 6η καλύτερη παραλία της Ευρώπης από το Trip Advisor για το 2015. Η παραλία περιλαμβάνει δύο φυσικούς κόλπους: ένα βόρειο αμμώδη χωρίς βλάστηση και ένα νότιο βραχώδη....

Destination

Πρόκειται για μία τεχνητή παραλία στην έξοδο του δρόμου που οδηγεί στο Κάβο Γκρέκο με μήκος 30 και πλάτος 25 μέτρα. Η άμμος είναι χρυσή και τα νερά της γαλανά. Δεν προσφέρονται οποιεσδήποτε υπηρεσίες.

Destination
Photis Pitta Monument in Achna

Το μνημείο του Φώτη Πίττα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Φώτης Πίττας στο Δασάκι της Άχνας. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τέλεσε το 2001, ο τέως υπουργός παιδείας και πολιτισμού, Ουράνιος Ιωαννίδης. Μαζί με την προτομή του ήρωα υπάρχουν γραμμένοι και μερικοί στίχοι που είχε γράψει ο ίδιος.

Ο Φώτης Πίττας γεννήθηκε το 1935 στο χωριό...

Destination
Pernera beach in Paralimni

Παραλία Περνέρας: Με μήκος 160 μέτρια και πλάτος 40 αποτελεί την πρώτη εκ των τριών παραλιών της περιοχής Περνέρας. Υπάρχει ο θεσμός της γαλάζιας σημαίας και η άμμος είναι χρυσή ενώ τα νερά γαλάζια και πεντακάθαρα. Προσφέρονται κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, ναυαγοσώστης, θαλάσσια σπορ και πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες.

Destination
Apostol-Andreas-Saints-Stefanos-Modestos-in-Augorou

It is located on the east side of the village , on the same side as the Heroes Monument of EOKA 1955-59 . It is a church symbol , as it connects the religion with the struggle of the country. It was dedicated to St. Stephen , who was the first witness of Christianity , Apostle Andrew , who was the first disciple of Christ and Saint Modestos...

Destination
Holy Unmercenaries in Frenaros

Νοτιανατολικά της κοινότητας του Φρενάρους βρίσκεται ένα μικρό περιποιημένο εκκλησάκι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους. Το εξωκλήσι είναι επενδυμένο εξωτερικά με άσπρη πέτρα, ενώ ο εσωτερικός του χώρος αποτελείται από ένα ξυλόγλυπτο εικονοστάσι. Το εκκλησάκι έχει τη δυνατότητα χωρητικότητας γύρω στους 80 με 100 πιστούς.

Στο προαύλιο...

Destination

Πρόκειται για μια μικρή παραλία με μήκος 65 μέτρα και πλάτος 20. Υπάρχει ο θεσμός της γαλάζιας σημαίας και παρά την ερημική της τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη. Προσφέρει μια πληθώρα από υπηρεσίες όπως κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, ναυαγοσώστη.

Destination
Panagia-Alampronas-in-Augorou

Her nickname derives from the homonymous locality in which it is located. It is considered the property of the inhabitants, both Augorou community, and the community of Xylofagou. The building dates back to the 19th century.

Destination
Picnic Site in Ayia Marina

O εκδρομικός χώρος της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στο δρόμο προς το αρχαίο γεωργιανό μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσογιαλιώτισσας, μέσα στο δάσος της Πάφου.

Αποτελεί ένα μικρό εκδρομικό χώρο, καθώς περιλαμβάνει λίγα εκδρομικά τραπέζια, μια βρύση με πόσιμο νερό και ειδικό χώρο ψησίματος. Ακόμα και εάν δεν έχετε σκοπό να περάσετε αρκετή ώρα...

Destination
Bee-and-Embroider- Museum-in-Kato-Drys

Μία διαφορετική προσέγγιση στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Η ορεινή περιοχή Λάρνακας αποτελείται από μικρά πανέμορφα χωριά που είναι ξακουστά για την πολιτιστική τους κληρονομιά. Ο Κάτω Δρυς, είναι ένα από αυτά τα χωριά-φάρους του πολιτισμού μας.

Το χωριό Κάτω Δρυς, βρίσκεται νοτιοδυτικά της επαρχίας Λάρνακας και...

Destination
Saint-Mavri-in-Augorou

A special tradition is associated with the construction of the chapel. In the area where the church of Saints Peter and Paul was erected, it used to be a small church dedicated to St. Mauri. Every year on the feast day of Saints Peter and Paul on the 29th of June, a very strong wind was blowing. Residents of the area associated this fact with...

Destination
Saint-Irene-in-Frenaros

Βόρεια του χωριού, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από την κοινότητα του Φρενάρους βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης. Κτίστηκε το 2007 στα κατάλοιπα μιας παλαιότερης εκκλησίας, επίσης αφιερωμένης στην Αγία Ειρήνη.

Πρόκειται για ένα απλό μονόκλιτο ναό επενδυμένο εξωτερικά με τετραγωνισμένη πέτρα. Το εσωτερικό του ναού...

Destination
Vathia Gonia beach in Ayia Napa

Το μήκος της φτάνει τα 330 μέτρα και το πλάτος τα 45. Υφίσταται ο θεσμός της γαλάζιας σημαίας και χαρακτηρίζεται από πεντακάθαρα και γαλάζια νερά. Προσφέρονται υπηρεσίες όπως κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, ναυαγοσώστης θαλάσσια σπορ.

Destination

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καταδύσεις μπορεί ο κάθε δύτης να πραγματοποιήσει στο ναυάγιο Liberty. Η εύκολη πρόσβαση, τα καθάρια νερά, το ψηλό επίπεδο ορατότητας και οι μεγάλες δυνατότητες για εξερεύνηση τοποθετούν το συγκεκριμένο ναυάγιο ψηλά στη λίστα των επίδοξων δυτών.

Το ναυάγιο Liberty βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του...

Destination
Apostol-Andreas-in-Frenaros

Το εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα βρίσκεται επί της οδού Γιασουμή Κιλέ, στο Φρέναρος. Πρόκειται για ένα μονόκλιτο απέριττο ναό επενδυμένο με πέτρα. Ο εσωτερικός του χώρος είναι εξίσου απλός αλλά συνάμα ιδιαίτερα περιποιημένος. Αποτελείται από ένα λιτό εικονοστάσι με λιγοστές εικόνες .

Η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα εορτάζεται στις 30...