Πωμός

Displaying 1 - 6 of 6
Προορισμός
Kanali in Pomos

Πρόκειται για μια παραλία αποτελούμενη από βότσαλα η οποία βρίσκεται δίπλα από το αλιευτικό καταφύγιο του Πωμού. Το μήκος της φτάνει τα 300 μέτρα και το πλάτος τα 15 ενώ υπάρχουν κρεβατάκια, ομπρέλες, ναυαγοσώστες και τουαλέτες.

Location (Region-City):
Προορισμός
Panagia Chrysopateritissa in Pomos

Η Μονή της Παναγίας της Χρυσοπατερίτισσας βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της κοινότητας του Πωμού, εξήντα χιλιόμετρα από την πόλη της Πάφου. Είναι κτισμένη σε μια δασώδη περιοχή, λίγο πιο κάτω από το φράγμα του Πωμού. Το φυσικό περιβάλλον , στο οποίο βρίσκεται το μικρό αυτό εκκλησάκι, «ξυπνά» στον επισκέπτη αισθήματα γαλήνης και κατάνυξης.

Υπάρχουν δυο εκδοχές για το...

Location (Region-City):
Προορισμός

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πωμού, ένα Μουσείο που θα σας κάνει να αγαπήσετε την Κυπριακή φύση.

Ένα τέταρτο έξω από την πόλη Χρυσοχούς και περνώντας τα χωριά Αργάκα και Αγία Μαρίνα βρίσκεται το παραθαλάσσιο χωριό του Πωμού. Το χωριό διαθέτει το μοναδικό στη Επαρχία Πάφου Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Location (Region-City):
Προορισμός

Η εκκλησία του Αγίου Ευψυχίου αποτελεί την κύρια εκκλησία της κοινότητας του Πωμού. Κτίστηκε στα μέσα του 20ου αιώνα για να δεχτεί, με τη πάροδο του χρόνου, επεκτάσεις με σκοπό να καλύψει το συνεχόμενο αυξανόμενο αριθμό των κατοίκων του χωριού. Η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 1986, όπου και ο ναός πήρε την τελική του μορφή.

Η απόφαση για ανέγερση της εκκλησίας, αφιερωμένης στον Άγιο...

Location (Region-City):
Προορισμός
Saint Thekla in Pomos

Ανατολικά του Πωμού, κυριολεκτικά «πνιγμένο» στο πράσινο, βρίσκεται το μικρό αυτό εξωκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Θέκλα. Κτισμένο στα θεμέλια μιας παλαιότερης εκκλησίας, ανεγέρθηκε με δωρεά ιδιώτη, του κ. Ευτύχιου Στυλιανού.

Πρόκειται για ένα λιτό απέριττο εκκλησάκι, με αμφικλινή στέγη σκεπασμένη με κεραμίδια.

Το εξωκλήσι εορτάζει κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτής της...

Location (Region-City):
Προορισμός

Μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον πολύ κοντά στο φράγμα του Πωμού, κατεβαίνοντας ένα σημαντικό αριθμό από σκαλοπάτια, συναντάμε την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Πρόκειται για ένα λιτό απέριττο εκκλησάκι καλυμμένο με κεραμίδια.

Το εσωτερικό του ναού είναι εξίσου λιτό, καθώς διακοσμείται από ένα ξύλινο εικονοστάσι με λιγοστές εικόνες.

Η μνήμη της αγίας Αικατερίνης εορτάζεται στις...

Location (Region-City):