Λιβάδια

Displaying 1 - 4 of 4
Προορισμός
Saint-Kyriaki-and-Saint-Panteleimon-in-Livadia

Επί των οδών Μεσαορίας και Γρηγόρη Αυξεντίου στα Λιβάδια βρίσκεται εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Κυριακή και στον Άγιο Παντελεήμονα. Πρόκειται για μια εκκλησία κτισμένη σε ρυθμό βασιλικής με τρούλο, σε πιο μοντέρνο αρχιτεκτονικό μοτίβο. Στον περίβολο της εκκλησίας βρίσκεται ένας ιδιαίτερα περιποιημένος κήπος με καλλωπιστικά φυτά.

Η μνήμη της Αγίας Κυριακής εορτάζεται στις 7 Ιουλίου και...

Προορισμός
Saint Savvas in Livadia

Η εκκλησία του Αγίου Σάββα στα Λιβάδια, βρίσκεται επί της ομώνυμης οδού και αποτελεί ένα από τους τρεις ναούς της κοινότητας. Αποτελεί ένα νεόκτιστο ναό κτισμένο σε βυζαντινό ρυθμό. Ο εσωτερικός χώρος του ναού δεν είναι αγιογραφημένος αλλά φέρει φορητές εικόνες που είναι αναρτημένες στους τοίχους της.

Ο Άγιος Σάββας καταγόταν από χωριό της Καππαδοκίας και προερχόταν από ευσεβή...

Προορισμός
Soter-Christ-Metamorphosis-in-Livadia

Επί της οδού Σταδίου, στα Λιβάδια βρίσκεται Ιερός Ναός αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Είναι κτισμένος σε βυζαντινό ρυθμό με τρούλο και φέρει δυο καμπαναριά.

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο Χριστός είχε πάρει μαζί του τους μαθητές...

Προορισμός
Three Holy Hierarchs in Livadia

Ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών βρίσκεται στο συνοικισμό των Λιβαδιών, της επαρχίας Λάρνακας και αποτελεί ένα από τους τρεις ενοριακούς ναούς της κοινότητας. Οι άλλοι δυο είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Σάββα και στην Αγία Παρασκευή. Αποτελεί ένα νεόκτιστο ναό σύγχρονης αρχιτεκτονικής που δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό μοτίβο ναού. Από το ναό ξεχωρίζει το επιβλητικό καμπαναριό του...