Ο υδατοφράκτης της Τριμίκλινης βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ βόρεια της Τριμίκλινης. Το φράγμα κατασκευάστηκε κατά την περίοδο 1956 – 1958, πάνω στον ποταμό Κούρη και έχει χωρητικότητα 340.000 μ3 νερού. Σκοπός του είναι η άρδευση μεγάλης έκτασης γης που καλλιεργείται κατεξοχήν με φυλλοβόλα οπωροφόρα δέντρα. Επιπρόσθετο στοιχείο του υδατοφράκτη αποτελούν τα τσιμεντένια σκαλιά που διαθέτει , στα οποία όταν ρέει ορμητικά το νερό, έχει ως αποτέλεσμα να παράγεται ένας πολύ χαρακτηριστικός ήχος που φτάνει στο ανθρώπινο αυτί σαν μια όμορφη μελωδία.

Το φράγμα της Τριμίκλινης είναι πάντοτε γεμάτο σχηματίζοντας μια τεράστια λίμνη μοναδικής φυσικής ομορφιάς, που έχει μετατραπεί σε ένα καταπληκτικό βιότοπο στον οποίο φωλιάζουν διάφορα πουλιά. Αυτή είναι και μια από τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου φράγματος, καθώς μπορεί να έχει χρηστικό χαρακτήρα, αλλά παράλληλα προσφέρει στους επισκέπτες μαγευτικές εικόνες και υπέροχους ήχους προερχόμενα από τα στοιχεία της φύσης.

Το γραφικό χωριό της Τριμίκλινης βρίσκεται 27 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού, στη μέση περίπου απόσταση του δρόμου προς το Τρόοδος. Για το λόγο αυτό , εάν ποτέ περάσετε από την περιοχή, αξίζει μια στάση. Κυρίως κατά τις ηλιόλουστες μέρες, όταν το φως πέφτει στο νερό της λίμνης, δίνοντας μοναδικές αποχρώσεις του γαλάζιου, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αξίζει να το απολαύσετε.