Η εκκλησία του Αγίου Ευψυχίου αποτελεί την κύρια εκκλησία της κοινότητας του Πωμού. Κτίστηκε στα μέσα του 20ου αιώνα για να δεχτεί, με τη πάροδο του χρόνου, επεκτάσεις με σκοπό να καλύψει το συνεχόμενο αυξανόμενο αριθμό των κατοίκων του χωριού. Η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 1986, όπου και ο ναός πήρε την τελική του μορφή.

Η απόφαση για ανέγερση της εκκλησίας, αφιερωμένης στον Άγιο Ευψύχιο, πάρθηκε έπειτα από επίσκεψη ενός κατοίκου του Πωμού στους Αγίους Τόπους και από παρότρυνση ενός από τους μοναχούς εκεί.

Ο Άγιος Ευψύχιος, ο οποίος εορτάζει στις 9 Απριλίου, έζησε και μαρτύρησε στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη εκκλησία φυλάσσεται και η παλαιά εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπατερίτισσας, κατασκευή του 1520, η οποία μεταφέρθηκε εδώ από το ομώνυμο εκκλησάκι της κοινότητας.