Στο κέντρο του Πισσουρίου, πάνω από την κεντρική πλατεία βρίσκεται η κύρια εκκλησία της κοινότητας αφιερωμένη στον Απόστολο Ανδρέα. Η εκκλησία κτίστηκε το 1883 με εθελοντική εργασία των κατοίκων του χωριού. Οι εργασίες οικοδόμησης της διήρκεσαν γύρω στα 12 χρόνια. Τα εγκαίνια του ναού έγιναν σύμφωνα με σχετική επιγραφή στον εσωτερικό τοίχο πάνω από την νότια είσοδο στις 11 Νοεμβρίου του 1912.

Πρόκειται για μια εκκλησία κτισμένη σε γοτθικό ρυθμό με πέτρα προερχόμενη από τα χωριά Ανώγυρα και Πραστειό. Ο ναός φημίζεται για τα αριστοτεχνικής ξυλόγλυπτα του όπως είναι το εικονοστάσι, ο δεσποτικός άμβωνας και το προσκυνητάρι, τα οποία κατασκευάστηκαν το 1890. Της ίδιας περιόδου αποτελούν και οι φορητές εικόνες που κοσμούν το τέμπλο.

Από το ναό ξεχωρίζουν οι εικόνες της Παναγίας (18ος αιώνας) που είναι τοποθετημένη μέσα στο Ιερό Βήμα, καθώς και της Βάπτισης του Χριστού (15ος αιώνας).

Ο ναός πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 30 Νοεμβρίου και στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Απόστολος Ανδρέας αποτέλεσε τον πρώτο μαθητή του Χριστού, για αυτό άλλωστε απέκτησε το προσωνύμιο πρωτόκλητος. Δίδαξε το Λόγο του Θεού και προέβη σε πολλά θαύματα στην Πάτρα, όπου και βρήκε το θάνατο, από τον ανθύπατο Αχαΐας Αιγεάτο.