Ο Αύγουστος του 2005 σημαδεύτηκε από ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο. Δεκατέσσερα από τα θύματα προέρχονταν από το Παραλίμνι. Η μικρή αυτή εκκλησία ανεγέρθηκε εις μνήμη του Μάρκου, ενός μικρού παιδιού που έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα αλλά και των άλλων αδικοχαμένων νεκρών . Είναι αφιερωμένη στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, του οποίου η μνήμη εορτάζεται στις 25 Απριλίου.

Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος ήταν ανιψιός του Αποστόλου Βαρνάβα. Συνόδευσε τον Απόστολο Βαρνάβα και τον Απόστολο Παύλο στις διάφορες περιοδείες τους. Εργάστηκε για πολύ καιρό κοντά στον Απόστολο Πέτρο, ο οποίος τον αποκαλούσε "γιο του". Ο Μάρκος έγραψε το δεύτερο κατα σειρά ευαγγέλιο στην Καινή Διαθήκη περί το 65 μ.Χ. . Το Ευαγγέλιο του είναι το συντομότερο από τα τέσσερα Ευαγγέλια και είναι γνωστό σαν το Ευαγγέλιο των Θαυμάτων του Χριστού. Σκοπός του Ευαγγελίου του ήταν να αποδείξει τη θειική καταγωγή Του Ιησού και τη δύναμη Του, μέσα απο την έκθεση των θαυμάτων Του. Για αυτό ο ευαγγελιστής Μάρκος αρκετές φορές απεικονίζεται στις αγιογραφίες έχοντας δίπλα του ένα λιοντάρι, σύμβολο της δύναμης.

Για τον τρόπο θανάτου του ευαγγελιστή Μάρκου διίστανται οι απόψεις. Η μία αναφέρει ότι πέθανε ειρηνικά στην Αλεξάνδρεια, ενώ η άλλη, ότι πέθανε δια λιθοβολισμού από τους ειδωλολάτρες. Το λείψανο του φυλασσόταν στην Αλεξάνδρεια μέχρι εωσότου μεταφέρθηκε απο δυο εμπόρους στη Βενετία και έκτοτε φυλάσσεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.