Ένα υπέροχο οδοιπορικό στην απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου σε μικρή απόσταση από την πόλη της Λεμεσού.

 

φωτογραφία : Παντελής Κρανός

φωτογραφία : Παντελής Κρανός

Εάν έχετε κουραστεί από το άγχος και την ρουτίνα της καθημερινότητας, δεν έχετε παρά να τα αφήσετε όλα πίσω σας και να επισκεφτείτε τις ομορφιές που προσφέρει απλόχερα η Κυπριακή φύση. Ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αποτελεί και ο καταρράκτης του Μυλλομέρη.

φωτογραφία : Παντελής Κρανός

φωτογραφία : Παντελής Κρανός

Βρίσκεται και αυτός όπως και ο καταρράκτης των Καληδονιών σε έδαφος της κοινότητας Πλατρών. Η ονομασία του αποδίδεται στο συνδυασμό των λέξεων "μύλλος" που στην Κυπριακή διάλεκτο σημαίνει υγρός και στη λέξη μέρος δηλαδή μέρος με πολλή υγρασία, μέρος δροσερό. Ο καταρράκτης έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια γιατί η τοποθεσία που βρίσκεται ήταν μέχρι πρόσφατα σχεδόν απροσπέλαστη. Μετά όμως από τη διάνοιξη δρόμου και μονοπατιού, η πρόσβαση έγινε αρκετά εύκολη, γι' αυτό το μέρος ελκύει αρκετούς επισκέπτες. Ο καταρράκτης τροφοδοτείται με νερό από τον ποταμό "κρύο νερό" (όπως και ο καταρράκτης των Καληδονιών).

φωτογραφία : Παντελής Κρανός

φωτογραφία : Παντελής Κρανός

Υπάρχουν 3 τρόποι για να φτάσετε στον καταρράκτη. Με το αυτοκίνητο σας, καθ' οδών προς τις Πλάτρες από τον Μονιάτη, λίγο πριν την πρώτη είσοδο προς το χωριό, υπάρχει στ' αριστερά δρόμος, ο οποίος οδηγεί λίγο πριν τον καταρράκτη. Σταθμεύστε το αυτοκίνητο σας και περπατήστε για ακόμα ένα πεντάλεπτο στο μονοπάτι που καταλήγει στον καταρράκτη. Οι άλλοι 2 τρόποι προϋποθέτουν λίγο περισσότερο περπάτημα. Συγκεκριμένα, οδηγήστε το αυτοκίνητο σας προς το Αθλητικό Κέντρο Πλατρών, όπου και θα σταθμεύσετε. Από εκεί, ακολουθήστε το ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι, μήκους 1,2 Km περίπου, το οποίο τερματίζεται στον καταρράκτη. Πολύ πιο σύντομος είναι ο τρίτος τρόπος, όμως ο δρόμος είναι κατηφορικός και πολύ απότομος. Συγκεκριμένα, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία των Πάνω Πλατρών, υπάρχει μονοπάτι το οποίο κατεβαίνει αμέσως στον καταρράκτη, όμως θέλει αρκετή προσοχή, ειδικά όταν ο δρόμος είναι βρεγμένος.

 φωτογραφία : Παντελής Κρανός

 φωτογραφία : Παντελής Κρανός

Το τοπίο είναι υπέροχο, η διαδρομή λίαν χαλαρωτική. Δε μένει παρά μόνο να επιλέξετε την διαδρομή που επιθυμείτε και να απολαύσετε τη βόλτα σας είτε μόνοι είτε με καλή παρέα, έτσι, για να αλλάξει η διάθεση σας.