Στολίδι της Λετύμπου αποτελεί η αρχαία εκκλησία των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης. Η εκκλησία, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της κοινότητας, χρονολογείται στον 12ο αιώνα με πολλές όμως επεμβάσεις να έχουν γίνει μεταγενέστερα, κυριότερα κατά τον 15ο αιώνα. Αποτελεί ένα πετρόκτιστο ναό και ανήκει στον τύπο του εγγεγραμμένου σταυροειδούς με τρούλλο. Έχει δυο εισόδους μια στο βόρειο τοίχο και μια στο δυτικό. Η εκκλησία πιθανότατα να αποτελούσε το καθολικό ενός παλαιού μοναστηριού.

Από το εσωτερικό της εκκλησίας ξεχωρίζουν τα σπαράγματα των τοιχογραφιών με κάποιες από αυτές να χρονολογούνται στον 12ο, ενώ οι περισσότερες είναι μεταγενέστερες. Οι περισσότερες από τις τοιχογραφίες καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα, όταν επικαλύφθηκαν με σουβά το 1919 στη διάρκεια ανακαινίσεων του ναού. Το τέμπλο είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο της περιοχής με τις εικόνες που το πλαισιώνουν να χρονολογούνται στις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι άγιοι Ιουλίττη και Κήρυκος υπήρξαν μητέρα και γιος. Κατάγονταν από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας και έζησαν κατά την περίοδο της αυτοκρατορίας του Διοκλητιανού(3ος αιώνας). Στην άρνησή τους να απαρνηθούν τον Χριστό δέχθηκαν το μαρτύριο. Η μνήμη τους εορτάζεται στις 15 Ιουλίου. Αποτελούν προστάτες και θεραπευτές των μικρών παιδιών, κυρίως από κρανιοεγκεφαλικές και άλλες κακώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Λετύμπου υφίστατο με την ίδια ονομασία κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας, ενώ η ελληνική ονομασία του χωριού υποδηλώνει την ύπαρξη του ήδη από τα βυζαντινά χρόνια. Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη τύμβος(μεγαλοπρεπής τάφος) με το γαλλικό άρθρο Le να προστίθεται μεταγενέστερα κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας.