Η βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία Μακένζι βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ενώ λοιπόν οι παραθεριστές κολυμπούν στα καταγάλανα νερά ή χαλαρώνουν στις ξαπλώστρες της παραλίας, μπορούν παράλληλα να παρακολουθήσουν τα αεροπλάνα που προσγειώνονται και απογειώνονται από το αεροδρόμιο.

Η παραλία διαθέτει ψιλή γκρίζα άμμο, με μήκος 1000 μέτρα και πλάτος από 35 μέχρι 80 μέτρα. Στους παραθεριστές προσφέρονται όλες οι απαραίτητες ανέσεις, όπως κρεβατάκια με ομπρέλες, αποδυτήρια και τουαλέτες. Η παραλία διαθέτει έμπειρους ναυαγοσώστες κατά την τουριστική περίοδο και θαλάσσια σπορ. Κοντά στην παραλία λειτουργούν ψαροταβέρνες, εστιατόρια, μπακάλικα, καφετέριες και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για τον νεαρόκοσμο, εξαιτίας της διοργάνωσης beach parties. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη με πολύ χώρο στάθμευσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ονομασία της παραλίας προήλθε από ένα Σκοτσέζο μόνιμο κάτοικο της Λάρνακας, με το όνομα McKenzie , ο οποίος είχε στήσει στην παραλία ένα πρόχειρο υποστατικό για ιδιωτική χρήση. Όταν λοιπόν οι Λαρνακείς ήθελαν να πάνε για μπάνιο στην συγκεκριμένη παραλία έλεγαν «Πάμε στου Μακένζυ». Έτσι από τότε το όνομα Μακένζυ αποτελεί τοπωνύμιο.