Στην καρδιά της τουριστικής ζώνης της Λάρνακας απλώνεται η βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία των Φοινικούδων. Η παραλία αποτελείται από ψιλή γκρίζα άμμο, έχει μήκος 500 μέτρα και πλάτος από 30 μέχρι 100 μέτρα. Αποτελεί μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού προσφέροντας στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις του, όπως κρεβατάκια με ομπρέλες, αποδυτήρια, τουαλέτες, ντους. Η παραλία διαθέτει θαλάσσια σπορ, ναυαγοσώστες κατά την τουριστική περίοδο και είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρίες.

Το περιβάλλον γύρω από την παραλία φαντάζει τροπικό εξαιτίας των ψηλών φοινικιών που δεσπόζουν στο χώρο. Η πληθώρα των εστιατορίων, των καφετεριών, των γνωστών αλυσίδων τροφίμων, των περιπτέρων, που βρίσκονται παράλληλα με την παραλία αποτελούν ένα επιπλέον θετικό στοιχείο, ενώ η διοργάνωση διαφόρων φεστιβάλ και πάρτι, καθιστούν την παραλία ιδιαίτερα αγαπητή στη νεολαία.

Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει σχετικά εύκολα στην παραλία είτε με λεωφορείο, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια. Κοντά στην παραλία προσφέρονται πολλοί χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.