Το μοναστήρι του Αγίου Μηνά βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή στα όρια του χωριού του Κάτω Δρυ και της Βάβλας, της επαρχίας Λάρνακας, κοντά στις όχθες του ποταμού Μαρωνίου.

Η ημερομηνία ίδρυσης του είναι άγνωστος, αν και οι πρώτες γραπτές μαρτυρίες που αναφέρονται στην ύπαρξη του ανάγονται στον 16ο αιώνα και συγκεκριμένα το έτος 1562. Ιδιαίτερη μαρτυρία για τη Μονή δίνεται το 1737, από το μοναχό Βασίλειο Μπάρσκι, όπου αναφέρεται στο μεγάλο πανηγύρι που γινόταν την ημέρα εορτής του Αγίου, όπου μαζευόταν στο μοναστήρι πλήθος κόσμου, από όλη την Κύπρο, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου. Το 1754, την περίοδο της Τουρκοκρατίας, το μοναστήρι ανακαινίζεται για να εγκαταλειφθεί σταδιακά στα μέσα του 19ου αιώνα.  Το 1965 η Μονή ανακαινίζεται και πάλι και μετατρέπεται σε γυναικεία και έκτοτε διανύει μια περίοδο ακμής.

Τα κτίσματα του μοναστηριού ανήκουν σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους. Το παλαιότερο είναι το διώροφο μοναστηριακό κτίσμα, στα βόρεια της εκκλησίας. Στο κτίριο αυτό βρίσκεται η κύρια είσοδος του μοναστηριού αλλά και τα κελιά των μοναχών. Στα ανατολικά της εκκλησίας υπήρχε ισόγειο κτίριο, που πιθανότατα να ήταν στάβλοι και που σε επιγραφή αναφέρεται ως ημερομηνία κτισίματος το 1670. Στο κέντρο της αυλής βρίσκεται η εκκλησία, η οποία είναι μονόκλιτη καμαροσκέπαστη. Η είσοδος στην εκκλησία γίνεται από τρεις θύρες. Σε επιγραφές στη βόρεια και στη νότια είσοδο αναγράφεται η ημερομηνία 1754, όπου η εκκλησία είχε ανακαινιστεί πλήρως με δαπάνη του ηγουμένου Παρθενίου.

Το μοναστήρι του Αγίου Μηνά φημίζεται για τη θαυματουργή εικόνα του αλλά και για τις δυο τοιχογραφίες του, μία του Αγίου Μηνά στον νότιο τοίχο της εκκλησίας και μία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο βόρειο τοίχο και οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν το 1757 από τον αγιογράφο Φιλάρετο. Επίσης άξιο προσοχής αποτελεί το ξυλόγλυπτο τέμπλο του μοναστηριού, της ίδιας περιόδου και το οποίο ένα μέρος του έχει επιχρυσωθεί.

Ο Άγιος Μηνάς εορτάζει κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, όπου πλήθος πιστών, από όλο το νησί, προσέρχεται για να προσκυνήσει και να προσευχηθεί. Από το μοναστήρι μπορεί κανείς να αγοράσει γνήσιο μέλι παραγωγής του μοναστηριού, γλυκά του κουταλιού, βότανα και διάφορα αναμνηστικά.