Στα δυτικά του χωριού συναντάμε την κεντρική εκκλησία της κοινότητας, αφιερωμένη στον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο. Η εκκλησία κτίστηκε στα κατάλοιπα μιας παλαιότερης βυζαντινής εκκλησίας. Η νεότερη εκκλησία κτίστηκε το 1897 και είναι ρυθμού μονόκλιτης καμαροσκέπαστης.  Δεν είναι πολύ μεγάλος ναός με δυνατότητα να φιλοξενήσει γύρω στους 150 πιστούς.

Στο εσωτερικό της εκκλησίας ξεχωρίζει το σκαλιστό ξύλινο εικονοστάσι. Αξιοπρόσεκτες αποτελούν οι εικόνες της Παναγίας, του Χριστού  και του Ιωάννη του Προδρόμου, οι οποίες προήλθαν από τον παλαιό βυζαντινό ναό. Πάνω από το εικονοστάσι υπάρχουν δυο άλλες σειρές εικόνων, που αναπαριστούν σκηνές από την Καινή Διαθήκη. Η αφιερωμένη εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, κάηκε και πάνω στη ίδια εικόνα τοποθέτησαν το αγιογραφημένο σε χρυσό υλικό, πρόσωπο του αγίου, με το οποίο και κάλυψαν την εικόνα του, «το λεγόμενο υποκάμισο».

Ο Άγιος Χαράλαμπος, ο οποίος είναι θαυματουργός και προστάτης των ιερέων, γιορτάζει πανηγυρικά στις 10 Φεβρουαρίου, όπου γίνεται λιτάνευση της εικόνας του και διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι έξω από την εκκλησία.