Ο Κάμπος αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Κύπρου. Η δασική έκταση του χωριού ξεπερνά το 65% της συνολικής του έκτασης και για το λόγο αυτό άλλωστε οι κάτοικοι του ασχολήθηκαν από νωρίς με την επεξεργασία του ξύλου και ανέπτυξαν ένα διαχρονικό δεσμό με τα δασικά επαγγέλματα. Η υλοτομία στην Κύπρο έχει συνδεθεί με τα χωριά του Κάμπου και της Τσακκίστρας. Όχι τυχαία λοιπόν στην κοινότητα του Κάμπου έχει δημιουργηθεί Δασικό Μουσείο.

Το Μουσείο βρίσκεται 1 χλμ περίπου ανατολικά του χωριού, στο δρόμο προς την Τσακκίστρα. Μέσα από το μουσείο παρουσιάζεται η ιστορία των κυπριακών δασών, της ξυλείας και της επεξεργασίας του ξύλου. Στο κτίριο υπάρχει διαμορφωμένη αίθουσα προβολών, ενώ σε μια δεύτερη αίθουσα εκτίθενται φωτογραφίες, έγγραφα, χάρτες, εργαλεία μέσα από τα οποία προβάλλεται η σχέση των ανθρώπων με το δάσος από τους αρχαιοτάτους χρόνους μέχρι και σήμερα.

Στον ημιυπόγειο χώρο βρίσκεται ένα πριονιστήριο και ένα εργαστήριο ξυλουργού με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις μηχανές που απαιτούνται για τη λειτουργία τους. Περιμετρικά το μουσείο κοσμείται από ένα βοτανικό κήπο.

Στο Μουσείο διοργανώνονται διαλέξεις και προσφέρονται ειδικές ξεναγήσεις σε σχολικές μονάδες , κατόπιν διευθέτησης.

Στο κτίριο υπάρχει καφετέρια και περίπτερο, στο οποίο πωλούνται αναμνηστικά δώρα.

Το Μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 08:00 μέχρι τις 15:00 και η είσοδος είναι 3 ευρώ.