Το μονοπάτι της Βατερής αποτελεί ένα μικρό εύκολο μονοπάτι ενός χιλιομέτρου. Δημιουργήθηκε πρόσφατα στη δυτική όχθη του παραπόταμου του Κλάριου και ουσιαστικά ακολουθεί την πορεία του ποταμού που περνά μέσα από πυκνή βλάστηση από πλατάνια, σκλήδρους και δρύες. Το όμορφο σκηνικό της διαδρομής εμπλουτίζεται από μικρές ξύλινες γέφυρες, οι οποίες γεφυρώνουν τον ποταμό και οδηγούν σε διάφορα σημεία εντός της Παλιάς Κακοπετριάς. Οι περιπατητές μπορούν να καθίσουν και να ξεκουραστούν σε ένα από τα παγκάκια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της διαδρομής και να απολαύσουν το κελάρυσμα του νερού σε συνδυασμό με τα τιτιβίσματα των πουλιών.

Το μονοπάτι καταλήγει σε μια παλαιά βρύση, η οποία προμήθευε τους κατοίκους της περιοχής με νερό. Η βρύση φέρει το όνομα Βατερή και είναι αυτή που έδωσε το όνομα της και στο μονοπάτι της φύσης.

Σε μια επίσκεψη σας στην Κακοπετριά μην παραλείψετε να διανύσετε τη συγκεκριμένη διαδρομή. Το πράσινο της περιοχής σε συνδυασμό με τη γλυκιά μελωδία των ρυακιών θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχικής ηρεμίας.