Στη μέση του χωριού, ψηλότερα από τον κύριο δρόμο, βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας Οδηγήτριας. Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Μακάριος ο Β΄, συνήθιζε ν' αποκαλεί την εκκλησία αυτή «μικρή Φανερωμένη», για να τονίσει την μεγαλοπρέπεια της , παρομοιάζοντας την σαν εκείνη της Λευκωσίας. Είναι κτίσμα του 1930 με δωρεές και εθελοντική εργασία των κατοίκων της κοινότητας.
« ΕΠΙ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ Κ.Κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗ Ο ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΑΟΥ ΔΑΠΑΝΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΗΡΞΑΤΟ ΤΗΝ 2/1/1929 ΚΑΙ ΕΠΕΡΑΤΩΘΗ 30/10/1930 ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΟΣ ΦΙΛΙΠΟΥ ΛΟΪΖΟΥ»
Η συμπλήρωση ενός τέτοιου οικοδομήματος μέσα σε ενάμισι χρόνο, είναι πραγματικός άθλος λαμβανομένων υπ' όψιν των μέσων της εποχής.
Η εντοιχισμένη πλάκα των εγκαινίων αναφέρει:
« ΚΑΘΙΕΡΩΤΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΠΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ Κ.Κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ. ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΝΝΗΣ ΕΝ ΕΤΕΙ ΣΩΤΗΡΙΩ 1930 ΜΗΝΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2 Α ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ».
Η όλη επίπλωση του ναού έχει συμπληρωθεί από δωρεές των κατοίκων και από μοναχούς που υπηρετούσαν σε διάφορα μοναστήρια, ιδιαίτερα του Κύκκου. Διαβάζομε παντού: «ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ………..».
Στην Αγία Τράπεζα π.χ. ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΕΚ ΓΑΛΑΤΑΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΚΥΚΚΩΤΗ» «ΔΑΠΑΝΗ ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΡΝΟΠΟΥΛΟΥ» και άλλες.
Μεγάλοι ευεργέτες της Κοινότητας και δωρητές του ναού είναι ο αείμνηστος Οικονόμος Κύκκου Πανάρετος, ο Ιάκωβος Αρνόπουλος, τοποτηρητής του Θρόνου της Κερύνειας κ.α.
Ο Ναός χωρίζεται σε τρία κλίτη με δυο σειρές κίονες και θόλο. Ο εσωτερικός διάκοσμος του ναού είναι ωραίος, πλούσιος και επιβλητικός. Είναι ολόκληρος αγιογραφημένος.
Στο σκευοφυλάκιο του ναού, φυλάγονται διάφορα Ιερά Σκεύη, καλύμματα, άμφια, αρχαίες πόρπες, θυμιατήρια, σταυρός, Ευαγγέλιο του 1745 και άλλα.