Το εκκλησάκι βρίσκεται ανάμεσα στις κοινότητες του Φρενάρους και των Βρυσούλλων, σε πολύ κοντινή απόσταση με την εκκλησία της Παναγίας της Ασπροβουνιώτισσας. Κτίστηκε το 2008 και πρόκειται για ένα λιτό μονόκλιτο ναό επενδυμένο εξωτερικά με ακανόνιστου μεγέθους πέτρα. Ο εσωτερικός του χώρος αποτελείται από ένα λιτό εικονοστάσι.

Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου εορτάζει κάθε χρόνο στις 28 Ιουλίου.

Η Ειρήνη καταγόταν από την Καππαδοκία και προερχόταν από οικογένεια ευγενών. Όταν βρισκόταν σε ηλικία γάμου, ο πατέρας της Φιλάρετος αποφάσισε να την παντρέψει με ένα διακεκριμένο άντρα του παλατιού. Η ίδια όμως είχε άλλα σχέδια, καθώς ήθελε να ακολουθήσει τη μοναστική ζωή. Έτσι από 15 περίπου ετών η Ειρήνη έζησε ως μοναχή στη μονή των Μιχαήλ & Γαβριήλ του Χρυσοβαλάντου, ενώ αργότερα έγινε και Ηγουμένη της Μονής. Οι συναξαριστές αναφέρουν πολλά θαύματα τα οποία επιτέλεσε η Ειρήνη ως Ηγουμένη. Επίσης η Αγία έδινε πολύ σημασία στην εξομολόγηση. Κάθε πρωί προσκαλούσε τις αδελφές στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων και τις εξομολογούσε. Η οσία Αγία Ειρήνη , Ηγουμένη της Μονής Χρυσοβαλάντου, προαισθάνθηκε το θάνατό της και απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 104 ετών.

Στην ορθόδοξη αγιογραφία η αγία απεικονίζεται με το ένδυμα της ηγουμένης να κρατάει στο δεξί της χέρι τα τρία θεόσταλτα μήλα. Ο άγγελος, ο οποίος τη βοηθούσε στο δύσκολο έργο της εξομολόγησης, στέκεται μπροστά της κρατώντας ειλητάριο, ενώ ειλητάριο κρατά και η Αγία στο αριστερό της χέρι. Δίπλα στην Αγία φαίνεται το κυπαρίσσι που λύγιζε, όταν εκείνη προσευχόταν, ενώ στο βάθος φαίνεται η Μονή του Χρυσοβαλάντου.