Ο Φοινιώτης ποταμός αποτελεί παραπόταμο του Διάριζου. Πήρε την ονομασία του από το ομώνυμο χωριό, ένα γραφικό χωριό φωλιασμένο στις ψηλές βουνοκορφές της οροσειράς του Τροόδους. Πάνω από το Φοινιώτη ποταμό είναι κτισμένο το γεφύρι της Ελιάς, ένα οξυκόρυφο γεφύρι με άνοιγμα 5,50 μέτρων και πλάτος 2,40 μέτρων.

Ο Φοινιώτης ποταμός σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση της περιοχής, όπου κυριαρχούν τα πεύκα, οι κέδροι, τα πλατάνια και οι λεύκες δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο και ένα μοναδικό παιχνίδι αισθήσεων και χρωμάτων. Στην περιοχή σε μια τοποθεσία που φέρει την ονομασία «Ρέξιμο», συναντάς σταλακτίτες και μικρές σπηλιές που στα τοιχώματά τους δημιουργούνται κοκκινόχρωμοι κρύσταλλοι. Οι σταλακτίτες αποτελούν ένα έργο τέχνης της φύσης που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό με το φως και το καθρέφτισμα του φωτός στις σταγόνες που πέφτουν.

Φως, καθαρός αέρας, νερό, πράσινο των δέντρων όλα αυτά τα στοιχεία της φύσης εντοπίζονται στη συγκεκριμένη τοποθεσία και είναι έτοιμα να σας αγκαλιάσουν, προσφέροντας σας στιγμές ξεκούρασης και ψυχικής γαλήνης. Η φύση μπορεί να φέρει τον άνθρωπο σε επαφή με τον ίδιο τον εαυτό του, τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του, το σώμα του. Αφεθείτε λοιπόν στις ευεργετικές επιδράσεις της…