Η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και αποτελεί την κύρια εκκλησία της κοινότητας. Η εκκλησία κτίστηκε το 1910 στα ερείπια μιας παλαιότερης του 16ου αιώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά. Πρόκειται για μια ξυλόστεγη πετρόκτιστη μονόκλιτη εκκλησία κτισμένη στα πρότυπα της αρχιτεκτονικής των εκκλησιών της ορεινής Κύπρου. Ο εσωτερικός της χώρος κοσμείται από ένα όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Κοντά από την εκκλησία ξεκινά γραμμικό μονοπάτι της φύσης μήκους 5 χιλιομέτρων, το οποίο περνά από διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και φτάνει μέχρι και τις «Σπηλιές του Διγενή». Αποτελεί ένα δύσκολο μονοπάτι εξαιτίας της ανηφορικής του διαδρομής. Στο δάσος της περιοχής κυριαρχεί η τραχεία πεύκη και η ενδημική λατζιά.

Λίγα λόγια για την Αγία Ειρήνη : Η Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς έζησε γύρω στον 4ο αιώνα και ήταν κόρη του Λικίνιου, τοπικού άρχοντα της Μενεγής. Ανέλαβε ιεραποστολικά καθήκοντα στην Περσία όπου και υπέστη μεγάλη καταδίωξη. Τελικά κατέφυγε στην Έφεσο, όπου συνέχισε το ιεραποστολικό της έργο μέχρι και το θάνατό της. Η Ορθόδοξη εκκλησία την ανακήρυξε σε Αγία και όρισε να τιμάται η μνήμη της στις 5 Μαΐου.