Ο Βοτανικός Κήπος στην κοινότητα του Αυγόρου αποτελεί ένα μικρό παράδεισο για όλες τις αισθήσεις. Μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις περιμένουν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει μέσα από τις δεκάδες αρωματικά φυτά και λουλούδια που φιλοξενούνται στο πάρκο. Το πάρκο χωρίζεται σε 9 θεματικές ενότητες που είναι οι εξής : «Κήπος του μπάνιου», «Θεραπευτικά βότανα», «Αρωματικά βότανα», «Εντομοαπωθητικά βότανα», «Για την γυναίκα», «Βότανα για χαλάρωση», «Ποτπουρρί», «Βότανα μαγειρικής», «Παραδοσιακά κυπριακά βότανα». Καθώς λοιπόν απολαμβάνετε τη βόλτα σας θα δείτε τα φυτά που σχετίζονται με την καθεμιά από τις πιο πάνω ενότητες.

Παράλληλα για τους λάτρεις της περιπέτειας, σε μια έκταση 2000 τ.μ., εκτείνεται ένα είδος λαβύρινθου στον οποίο προκαλείστε να βρείτε τα επτά κρυμμένα πουλιά, καθώς και την έξοδο. Επίσης μπορείτε να κάνετε το «γύρο της Κύπρου» που ουσιαστικά πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο δασικής έκτασης που αποτελείται από ιθαγενή δέντρα και θάμνους και που σχηματίζουν το χάρτη της Κύπρου. Περπατώντας μέσα στο δάσος μπορείτε να ανακαλύψετε και τα επτά θαύματα του νησιού που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Στον κήπο λειτουργεί επίσης αποστακτήριο αιθέριων ελαίων και καφετέρια, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε βοτανικό τσάι καθώς και διάφορα εδέσματα. Τέλος προτού φύγετε μπορείτε να προμηθευτείτε με διάφορα βιολογικά προϊόντα, όπως βότανα, τσάγια, αιθέρια έλαια, καλλυντικά κ.α. Στο πάρκο παρέχονται και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως κάθε χρόνο κατά το μήνα Ιούνιο στο πάρκο λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ Λεβάντας. Το κοινό έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον μοναδικό τόπο στην Κύπρο με ειδικά διαμορφωμένους κήπους με λεβάντα, στο νέο μονοπάτι από λεβάντα, στο αποστακτήριο όπου καθημερινά γίνεται απόσταξη αιθέριου ελαίου λεβάντας και σε πολλούς άλλους χώρους.