Βρίσκεται δυτικά του Αυγόρου, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το κέντρο του χωριού, ανάμεσα στα χωριά Αυγόρου και Άχνα.
Ο ρυθμός του ναού είναι μονόκλιτος με οκτάγωνο τρούλλο και χρονολογείται στη Μέση Βυζαντινή περίοδο (10ος με 12ο αιώνα). Οι τοίχοι του είναι πετρόκτιστοι και εσωτερικά του ναού υπάρχουν τοιχογραφίες, οι οποίες οι περισσότερες είναι κατεστραμμένες.
Στην γύρω περιοχή της εκκλησίας υπάρχει μια εκτεταμένη αρχαιολογικής αξίας νεκρόπολη, η οποία χρονολογείται στην Κύπρο-Αρχαῒκή περίοδο (750 – 600 π.Χ.). Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως πολλούς αρχαίους τάφους, από τους οποίους όμως μόνο ο ένας έμεινε ασύλητος και στον οποίο βρέθηκαν πήλινα αγγεία της περιόδου εκείνης.
Κατά την παράδοση η ονομασία του Αγίου Γεωργίου, σαν ‘’Τερατσιώτης’’, σχετίζεται με ένα θαύμα. Στην εορτή του αγίου, μεταξύ των πιστών, ήταν μια νέα πλούσια κοπέλα, η οποία φορούσε ένα χρυσό περιδέραιο. Κάποια στιγμή το περιδέραιο έπεσε από το λαιμό της και παρά το συνεχές ψάξιμο από την ίδια και την οικογένειά της, δεν κατόρθωσαν να το εντοπίσουν. Τότε η κοπέλα έκανε τάξιμο στον Άγιο Γεώργιο, για να την βοηθήσει να το βρει. Τότε ένα βράδυ, φανερώθηκε στην κοπέλα ο Άγιος και αφού της είπε να επιστρέψει στην εκκλησία για να προσευχηθεί, της υπέδειξε το σημείο, στο οποίο βρισκόταν το κόσμημα. Το περιδέραιο βρισκόταν στην κουφάλα του κορμού μιας από τις πολλές τερατσιές(=χαρουπιές), που βρίσκονταν στη γύρω περιοχή της εκκλησίας. Από τότε ο συγκεκριμένος ναός του Αγίου Γεωργίου πήρε το προσωνύμιο Τερατσιώτης.