Δυτικά του χωριού Ασώματος, στην περιοχή Φασουρίου της επαρχίας Λεμεσού βρίσκεται ένα παλαιό παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Παναγία τη Γαλακτοτροφούσα. Το εκκλησάκι χρονολογείται στα τέλη του 11ου αιώνα αν και η σημερινή του μορφή είναι αποτέλεσμα αρκετών μετατροπών και προσθηκών στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του. Οι παλαιότερες φάσεις του παρεκκλησιού ήλθαν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του, κατόπιν μιας μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε το 2000 και του προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Πρόκειται για μια λιτή, πετρόκτιστη, ξυλόστεγη εκκλησία. Ο ημικύλινδρος της αψίδας με το τοξωτό παράθυρο και την ισόδομη τοιχοποιία, τα γωνιακά αψιδώματα, η ύπαρξη καμάρων είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πρώιμης φάσης του ναού. Ο αρχικός ναός αποτελούσε ένα μονόχωρο ναό πιθανότατο τρουλλαίο. Στις αρχές της Φραγκοκρατίας μια συνεχής οξυκόρυφη καμάρα αντικατέστησε τον τρούλλο, ενώ αργότερα το 1780 η καμάρα αυτή αντικαταστάθηκε από μια ξύλινη δίρρικτη στέγη.

Περιμετρικά της εκκλησίας έχουν ανευρεθεί μεσαιωνικοί τάφοι και στα δυτικά της ερείπια οικοδομημάτων.

Το εκκλησάκι βρίσκεται υπό την προστασία και τη φροντίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Η Παναγία Γαλακτοτροφούσα είναι ευρέως γνωστή στην ανατολική εκκλησία και απεικονίζεται στις εικόνες να κρατά στην αγκαλιά της το νεογέννητο Χριστό και να τον τρέφει με γάλα. Προστατεύει τις νέες μητέρες και ιδιαίτερα αυτές που θηλάζουν.