Αρχαιολογικό Μουσείο

Displaying 1 - 15 of 15
Προορισμός
Medieval Castle in Limassol

Το επιβλητικό Κάστρο της Λεμεσού, κάποτε προστάτης της πόλης, τώρα Μουσείο της Μεσαιωνικής Iστορίας της Κύπρου

Προορισμός
Larnaca-Medieval-Castle

Ένα φρούριο σημαδεμένο από διαφορετικούς πολιτισμούς στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λάρνακας

Προορισμός
Palepaphos Archaeological Site and Archaeological Museum in Kouklia

Παλαίπαφος, ένας αρχαιολογικός χώρος και ένα μουσείο μοναδικά στο νησί, που απο το 1980 εντάχθηκαν στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Προορισμός
kallinikeio-museum-in-athienou

Το Μουσείο στεγάζεται και λειτουργεί από το 2009 σε ένα ιδαίτερα  μοντέρνο κτίριο, μαζί με το δημαρχείο της πόλης. Το όνομα του προήλθε από το μοναχό πατέρα Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη, ένα εξαίρετο αγιογράφο και ευεργέτη της Αθηένου.

Το Μουσείο αποτελείται από τρείς Συλλογές: την Αρχαιολογική, την Εκκλησιαστική  Τέχνη και την Εθνογραφική.

Η Αρχαιολογική Συλλογή αποτελείται από...

Προορισμός
Archaeological Kourion Museum in Episkopi

Αρχαιολογικό Μουσείο Κουρίου: το κτίριο και οι θησαυροί που φιλοξενεί θα σας μείνουν αξέχαστα.

 

Τοποθεσία:
Προορισμός

Το «Μουσείο Θάλασσας» βραβευμένο το 2008 ως ένα από τα έξι καλύτερα μουσεία της Ευρώπης και το 2010 με το «Ειδικό Βραβείο αρχιτεκτονικής» στα κρατικά βραβεία αρχιτεκτονικής, αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο μουσείο, το οποίο κάθε επισκέπτης στην Αγία Νάπα επιβάλλεται να επισκεφτεί.

Προορισμός

Αποτελεί το κύριο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κύπρου σκιαγραφώντας τη μακραίωνη ιστορία του νησιού από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και την πρώιμη χριστιανική περίοδο. Το σημερινό Μουσείο είναι ένα νεοκλασικό κτίριο, το οποίο άρχισε να κτίζεται το 1908 και αφιερώθηκε στη μνήμη της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτώριας. Πήρε τη σημερινή του μορφή κατόπιν πολλών προσθηκών και μετατροπών σε διάφορες...

Τοποθεσία:
Προορισμός

Σε μια παραλιακή τοποθεσία που συνορεύει με τον κόλπο των Κοραλλίων, 13 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Πάφου βρίσκονται τα κατάλοιπα ενός αρχαίου συνοικισμού. Ο συνοικισμός που ήρθε στο φως κατόπιν συστηματικών ανασκαφών του Τμήματος Αρχαιοτήτων συνδέεται με την Ύστερη Εποχή του Χαλκού και με τη μόνιμη εγκατάσταση των Αχαιών στην Κύπρο, το 1200 π.Χ. και τον επακόλουθο...

Προορισμός
archaeological-museum-in-larnaca

Ιδρύθηκε το 1969 και αποτελείται από τέσσερις αίθουσες. Ιδιαίτερης σημασίας αποτελούν τα ευρήματα από τους οικισμούς της Χοιροκοιτίας, της Τέντας αλλά και από το αρχαίο βασίλειο του Κιτίου. Όλα τα εκθέματα αποδεικνύουν τις εμπορικές σχέσεις της Κύπρου, με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και την επίδραση που είχαν στην πολιτιστική διαδρομή του νησιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δύο...

Προορισμός
Pierides-Museum-in-Larnaca

Το Μουσείο Πιερίδη αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία της Κύπρου, καθώς με τα αρχαιολογικά εκθέματα που φιλοξενεί στους χώρους του, ακολουθεί τα μονοπάτια του κυπριακού πολιτισμού δια μέσου των αιώνων.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αρχοντικά του 19ου αιώνα στη Λάρνακα, ιδιοκτησία της οικογένειας Πιερίδη. Ο επισκέπτης στο Μουσείο μπορεί να θαυμάσει τα...

Προορισμός

Στο Μουσείο φιλοξενούνται ευρήματα που ήρθαν στο φως  μέσα από διάφορες αρχαιολογικές ανασκαφές σε περιοχές της επαρχίας Λεμεσού. Τα ευρήματα  που ξεχωρίζουν προέρχονται κυρίως από τις δύο πόλεις – βασίλεια του Κουρίου και της Αμαθούντας και καλύπτουν όλη την περίοδο της αρχαιότητας από την 10η χιλιετία π..Χ. μέχρι και το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου.

Το Μουσείο αποτελείται από δύο...

Προορισμός

Στην είσοδο στην πόλη της Πάφου στεγάζεται από το 1966 το Αρχαιολογικό Μουσείο της επαρχίας. Στην επαρχία της Πάφου είχαν αναπτυχθεί οικισμοί που κάλυπταν όλες τις σημαντικές ιστορικές περιόδους του νησιού. Οικισμοί όπως τα Κούκλια (Παλαίπαφος), το Μάριον – Αρσινόη (Πόλη Χρυσοχούς), η Νέα Πάφος, η Πέγεια, η Σαλαμιού κ.α. έχουν να επιδείξουν πλούσια εκθέματα που καλύπτουν τις χρονικές περιόδους...

Τοποθεσία:
Προορισμός

Στην Πόλη Χρυσοχούς, 40 χλμ περίπου βόρεια της Πάφου στεγάζεται από το 1998 το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρίου – Αρσινόης. Το Μουσείο, κτισμένο σε νεοκλασικό ρυθμό, φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από την αρχαία πόλη και τις νεκροπόλεις του Μαρίου, το οποίο αργότερα κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. μετονομάστηκε σε Αρσινόη.

Το Μουσείο αποτελείται από δύο αίθουσες. Η πρώτη αίθουσα, η οποία...

Προορισμός

Το Τοπικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό να φιλοξενήσει και να προβάλλει τα πλούσια ευρήματα της περιοχής Ιδαλίου, που αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου. Το Ιδάλιο, σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε από τον ήρωα του Τρωικού πολέμου Χαλκάνωρα, απόγονο του Τεύκρου, ιδρυτή της πόλης της Σαλαμίνας.

Το Μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα που...

Προορισμός
Archaeological-Museum-of-the-George-and-Nefeli-Giabra-Pierides-in-Nicosia

Το Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος στη Φανερωμένη, στην παλιά Λευκωσία. Παρουσιάζει μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές των κυπριακών αρχαιοτήτων που καλύπτει τις περιόδους από την Πρώιμη εποχή του Χαλκού (2500π.Χ) έως και τη Μεσαιωνική περίοδο (16ος αιώνας).

Η Συλλογή, η οποία αριθμεί περισσότερα από 600 αντικείμενα της αρχαίας τέχνης του νησιού,...