Στους πρόποδες του βουνού που υψώνεται στα βόρεια του χωριού, βρίσκεται κτισμένη η παλιά εκκλησία, που είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Κτίστηκε τον 17ον αιώνα και είναι κτίσμα Βυζαντινού Ρυθμού. Είναι μικρή εκκλησία και δεν έχει την άνεση να χωρέσει περισσότερο από 50 – 100 πιστούς. Από μαρτυρία, στο τέμπλο, η εκκλησία δέχθηκε και δεύτερο κτίσμα το 1867. Προεκτάθηκε δυτικά του οικοδομήματος, για να γίνει και ως ενοριακός ναός της περιοχής, φέροντας ορθογώνιου τύπου κατασκευή. Εξωτερικά, είναι πετρόκτιση, από πέτρα του βουνού. Κατά την προέκταση και ανακαίνιση που έγινε στη εκκλησία το 1867, το τέμπλο με μοναδικό σκάλισμα στο είδος του και με έξοδα των κατοίκων του χωριού, επιχρυσώθηκε. Με πολλή ευλάβεια και προθυμία, μέσα από την φτώχεια τους, οι κάτοικοι προσέφεραν χρήματα και επιχρύσωσαν το τέμπλο της εκκλησίας τους. Οι δε εικόνες επιζωγραφίστηκαν ξανά. Σήμερα όμως το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει. Επισκιάστηκε. Πριν από 50 χρόνια προσπάθησαν να διατηρήσουν το επιχρύσωμα αυτό απαλείφοντας με χρυσομπογιά το τέμπλο. Αλλοιώθηκε η γνησιότητα του φαινομένου.
Παλιά αρχαία αγιογραφία που αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό εκκλησιαστικό στοιχείο στο χώρο του ναού, είναι η αφιερωμένη εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που είναι τοποθετημένη και αυτή στο εικονοστάσι του ναού.
Το 1994 – 1995 με έξοδα της εκκλησίας ο ναός συντηρήθηκε και πάλι.
Η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ λειτουργείται αρκετές φορές τον χρόνο. Αν και έκτισαν νεότερη εκκλησία πρόσφατα, οι κάτοικοί της, δεν την έχουν εγκαταλείψει.
Η νεότερη εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ κτίστηκε την δεκαετία του 1980. Η οικοδόμηση άρχισε το 1984 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 1986. Η νεότερη κεντρική εκκλησία είναι κτισμένη στο κέντρο του χωριού. Αρχιτεκτονικά είναι κτίσμα ρυθμού Σταυροειδή βασιλικού μετά τρούλου. Εξωτερικά είναι κτισμένη από χυτό τσιμέντο και επένδυση πουρόπετρας. Εσωτερικά το εικονοστάσι είναι από ξύλο οξιάς σκαλιστό, μοντέρνας κατασκευής, καθώς και οι άγιες εικόνες που το αγκαλιάζουν, όλες καινούργιου τύπου κατασκευής. Ο γυναικωνίτης άνετος με ημικύκλιο σχέδιο και αμφιθεατρικού τύπου τοποθετημένα τα καθίσματα.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ γιορτάζεται στις 6 Σεπτεμβρίου και 8 Νοεμβρίου. Γιορτάζεται πανηγυρικά και μαζεύεται αρκετός κόσμος, όπου γίνεται και η λιτάνευση της Άγιας εικόνας του.
πηγή : Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης