Ξωκλήσι Παναγίας Χρυσογαλούσας ή Γαλακτούσας
Λίγο έξω από το χωριό προς ανατολάς, βρίσκεται το μικρό ξωκλήσι της Παναγίας της Χρυσογαλούσας. Κτίστηκε μεταξύ του 1700 – 1711 και ο ναός μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 άτομα.
Μικρό και απέριττο εκκλησάκι, ανάμεσα σε βουνό και ποτάμι. Πετρόκτιστο εξωτερικά, μονόκλιτης μορφής αρχιτεκτονικά και με τριγωνική στέγη κατασκευασμένο.
Εσωτερικά είναι ασπρισμένο. Το όμορφο και ξυλόγλυπτο τέμπλο του με χρυσομπογιά βαμμένο και εμπλουτισμένο με φορητές εικόνες, δίνει τον πλούτο και την καλαισθησία του γλυπτού, στον χώρο του ναού. Πιο πέρα ο ξύλινος γυναικωνίτης δίνει την αισθητή του παρουσία. Θα φιλοξενεί γύρω στις 30-50 γυναίκες. Σαν επισκεφθείς το ξωκλησάκι, μπαίνοντας θα συναντήσεις και τους λιγοστούς σκάμνους, έτσι για να ξαποστάσει ο πιστός και να αφιερωθεί για λίγο στην θαυματουργεί Παναγία Χρυσογαλούσα.
Το καμπαναριό περικλείεται και αυτό μέσα στη στέγη του ιερού.
Η αφιερωμένη εικόνα της Χρυσογαλούσας, χρονολογείται από τον 15ον αιώνα και φυλάγεται στο ξωκλησάκι.
Για το πώς βρέθηκε η εικόνα, από πληροφορίες που πήραμε λένε ότι :
ανατολικά από το ξωκλήσι, δύο – τρία χιλιόμετρα απόσταση, ένας βοσκός καθώς έβοσκε τα πρόβατα του, ξαφνικά μπροστά του παρουσιάστηκε ένα φως. Το ακολούθησε και κατέληξε σε μια σπηλιά. Μπαίνοντας μέσα στη σπηλιά αυτή, το φως αυτό τον οδήγησε φάτσα με την εικόνα της Παναγίας της Χρυσογαλούσας. Λίγο πιο κάτω έξω από την σπηλιά, υπάρχει ένας βράχος όπου είναι και το αγίασμα της Παναγίας. Κάτω από το βράχο αυτό υπάρχουν σταλακτίτες. Σε μια πλευρά του βράχου φαίνεται να σχηματίζονται τα στήθια γυναίκας, όπου από εκείνο το βράχο βγαίνει γάλα ξινό. Το παράξενο φαινόμενο που συμβαίνει εκεί μέχρι και σήμερα, είναι πως, όσο φουρτουνιασμένος και να κατεβαίνει ο ποταμός, το πλημμύρισμα του δεν αναμιγνύεται με το αγίασμα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων.
Η Παναγία Χρυσογαλούσα γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου.