Επί της οδού Αγίου Σάββα, στο χώρο όπου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία έχει κτιστεί ένα μοναδικό στην Κύπρο παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο και στον Άγιο Παΐσιο τον Μέγα.

Ο Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος αποτελεί ένα από τους παραγκωνισμένους αγίους της εκκλησίας, κυρίως εξαιτίας της συνωνυμίας του με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Οι πληροφορίες που δίνονται για αυτόν είναι αρκετές φορές συγκεχυμένες. Αναφέρεται ως ένας από τους δώδεκα αποστόλους, γιος του Αλφαίου και αδελφός του Ιάκωβου του μικρού. Έφερε και την προσωνυμία Θαδδαίος ή Λεββαίος. Κήρυξε το ευαγγέλιο στην περιοχή της Μεσοποταμίας για να μαρτυρήσει τελικά υπέρ της χριστιανικής πίστης στην Έδεσσα (σημερινή Ούρφα Τουρκίας). Η μνήμη του τιμάται στις 19 Ιουνίου. Σε αυτόν ανήκει η επιστολή Ιούδα στο Ευαγγέλιο που είναι σύντομη αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής. Πολύ γνωστή αποτελεί και η προσευχή προς τον Ιούδα το Θαδδαίο που αποτελεί στήριγμα για όσους βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.

Ο άγιος Παΐσιος ο μέγας γεννήθηκε το 300 μ.Χ στην Αίγυπτο από γονείς εύπορους αλλά και ευσεβείς. Σε νεαρή ηλικία ασκήτεψε στην έρημο κοντά στον αββά Παμβώ. Όταν πέθανε ο Παμβώ, αναχώρησε στο δυτικό μέρος της ερήμου και εκεί πλήθος ανθρώπων τον επισκέπτονταν για να ακούσουν τους λόγους του και να ζητήσουν τη βοήθειά του. Όταν ο Παΐσιος έφτασε σε βαθιά γεράματα, με παρότρυνση των πιστών, εγκατέλειψε την έρημο και εγκαταστάθηκε στην κοντινότερη πόλη, για να μπορέσουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι να ωφεληθούν από τους άγιους λόγους του. Πέθανε σε προχωρημένη ηλικία και τον έθαψαν στην έρημο όπου ασκήτευσε. Μετά από χρόνια ο πατήρ Ισίδωρος ανακόμισε τα λείψανα του και τα μετέφερε στην Πισιδία, όπου τα εναπόθεσε στο μοναστήρι που ήταν αφιερωμένο σε εκείνον. Η μνήμη του εορτάζεται στις 19 Ιουνίου.