Σύμφωνα με την επιγραφή πάνω από την πόρτα της εισόδου, το εξωκλήσι χρονολογείται το 1916. Η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έδωσε μετέπειτα και το όνομα της στο εξωκλήσι, πήρε την ονομασία της από την εικόνα του Αγίου Βλάσιου, η οποία ανευρέθηκε σε πηγάδι στη συγκεκριμένη περιοχή και η οποία εικάζεται ότι είχε κλαπεί από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Άχνα.

Η συγκεκριμένη γη στην οποία βρέθηκε η εικόνα ανήκε σε οκτώ ιδιώτες-κληρονόμους. Καθώς τα μερίδια της γης ήταν εννέα, αποφασίστηκε από κοινού, όπως στο ένατο τεμάχιο κτιστεί εξωκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό στην Κύπρο αφιερωμένο στο συγκεκριμένο Άγιο.

Ο Άγιος Βλάσιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λικινίου (4ος αιώνας μ.Χ.) . Υπήρξε ιατρός και προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στους ασθενείς. Εκτός από ιατρική βοήθεια παρείχε στους ασθενείς δωρεάν τα φάρμακα. Η μεγάλη του φιλανθρωπία και η αγάπη του προς το Θεό οδήγησε την εκκλησία να τον δεχτεί στις τάξεις του ιερού κλήρου και να τον αναδείξει Επίσκοπο Σεβαστείας. Εξαιτίας της χριστιανικής του πίστης συλλαμβάνεται και υπόκειται σε φρικτά βασανιστήρια. Ο Άγιος Βλάσιος θα βρει μαρτυρικό θάνατο δια αποκεφαλισμού το 316 μ.Χ.

Ο Άγιος εορτάζει κάθε χρόνο στις 11 του Φλεβάρη.