Στο κέντρο της κοινότητας Τερσεφάνου βρίσκεται η κύρια εκκλησία του χωριού αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο. Κτίστηκε το 1983 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πιστών της κοινότητας λόγω της αύξησης του πληθυσμού. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται κτισμένη και η παλαιά εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η οποία αποτελούσε την κύρια εκκλησία του χωριού προτού κτιστεί ο Ιερός ναός του Αγίου Νεκταρίου.

Ο ναός είναι κτισμένος σε βυζαντινό ρυθμό εγγεγραμμένος σταυροειδής με τρούλο. Ο εσωτερικός του χώρος αποτελείται από ένα όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο με εικόνες της σύγχρονης βυζαντινής τεχνοτροπίας. Στον περίβολο της εκκλησίας σώζονται κιονόκρανα και κολόνες που χρονολογούνται στα πρωτοχριστιανικά χρόνια και πιθανότατα να προέρχονται από μια αρχαία βασιλική εκκλησία που βρισκόταν κτισμένη εκεί.

Ο Άγιος Νεκτάριος λόγω του πλήθους των θαυμάτων που επιτέλεσε χαρακτηρίστηκε σαν ο Άγιος του 20ου αιώνα. Υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός. Οι κυριότεροι σταθμοί στη ζωή του αποτέλεσαν η χειροτόνηση του σε πρεσβύτερο και αργότερα σε Επίσκοπο Πενταπόλεως στην Αίγυπτο και αργότερα ο διορισμός του ως διευθυντής στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή στην Αθήνα.Υπήρξε πολυγραφότατος αφήνοντας πίσω του αξιόλογο συγγραφικό έργο με πάσης φύσεως θέματα. Εκοιμήθη στις 9 Νοεμβρίου του 1920. Ο τάφος του βρίσκεται στη Μονή της Αγίας Τριάδας στην Αίγινα που ο ίδιος ίδρυσε και σήμερα φέρει το όνομά του. Τόσο ο τάφος όσο και η Μονή δέχεται χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο. Η ανακήρυξη του σε άγιο έγινε στις 20 Απριλίου του 1961. Η μνήμη του εορτάζεται δυο φορές το χρόνο. Στις 9 Νοεμβρίου μνημονεύεται η κοίμηση του Αγίου και στις 3 Σεπτεμβρίου η ανακομιδή των λειψάνων του.