Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Άρπερας βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Τερσεφάνου. Το προσωνύμιο Άρπερας προήλθε πιθανότατα από την γειτνίαση του με τον ομώνυμο μεσαιωνικό οικισμό, ο οποίος σήμερα δεν υφίσταται. Πρόκειται για μια ορθογώνια καμαροσκέπαστη εκκλησία, η οποία κτίστηκε το 1745 από το δραγομάνο Κωνσταντίνο Χριστοφάκη ως ευχαριστία για την αποπεράτωση του έργου του υδραγωγείου της Λάρνακας, των γνωστών «Καμάρων», του οποίου ήταν υπεύθυνος.  Σύμφωνα με την παράδοση ο δραγομάνος Χριστοφάκης είχε χάσει το πουγκί με τα χρήματα που του είχε δώσει ο  τότε Τούρκος κυβερνήτης της Κύπρου Μπερίκ Πασά με σκοπό το κτίσιμο του υδραγωγείου. Ο δραγομάνος παρακάλεσε τον Άγιο Γεώργιο να το βοηθήσει να βρεθεί το πουγκί και εκείνος θα έκτιζε εκκλησάκι στο όνομά του. Έτσι και έγινε. Ο Άγιος Γεώργιος του υπέδειξε με όραμα, το που βρισκόταν το πουγκί και στο σημείο εκείνο κτίστηκε και η εκκλησία. Μάλιστα στο εσωτερικό του ναού υπάρχει μια αναθηματική τοιχογραφία στην οποία παρουσιάζεται ο Χριστοφάκης μαζί με τη οικογένεια του να προσφέρουν την εκκλησία στον Άγιο Γεώργιο. Κάτω από την αναθηματική τοιχογραφία απεικονίζεται ο Άγιος Συμεών ο Στυλίτης και ο Άγιος Τρύφωνας.

Άλλες αξιόλογες τοιχογραφίες αποτελούν του Αποστόλου Πέτρου και του Αγίου Γεωργίου που βρίσκονται στο βόρειο τοίχο και είναι φιλοτεχνημένες το 1747 από το γνωστό ζωγράφο Φιλάρετο, του Αποστόλου Παύλου και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο νότιο τοίχο, η Αποκαθήλωση του Κυρίου, η θυσία του Αβραάμ και του Αγίου Στεφάνου που κοσμούν την Ιερά Πρόθεση.

Το τέμπλο και οι προσκυνηματικές εικόνες αποτελούν πάλι δωρεά του δραγομάνου Χριστοφάκη, ενώ οι εικόνες των αποστόλων και του δωδεκαόρτου έγιναν με δαπάνη του Μητροπολίτη Κιτίου Μελετίου.