Η εκκλησία βρίσκεται στα δυτικά της μεγάλης εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ. Πρόκειται για ένα μονόκλιτο καμαροσκέπαστο ναό μικρών διαστάσεων. Η εκκλησία είναι επενδυμένη με ακανόνιστου μεγέθους πέτρα.

Το εσωτερικό του ναού αποτελείται από ένα λιτό εικονοστάσι με εικόνες και μικρογραφίες από την Καινή Διαθήκη. Ξεχωρίζει η εικόνα που παρουσιάζει τον γέροντα Ελεάζαρο και την Αγία Σολομωνή με τα επτά παιδιά της.

Σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη κατά την περίοδο όπου στην εξουσία στη Συρία βρισκόταν ο Αντίοχος ο Επιφανής, με σκοπό να εξευτελίσει τους Ιουδαίους, τους ζήτησε σε περίοδο νηστείας να καταναλώσουν κρέας. Ανάμεσα σε αυτούς ο γέροντας Ελεάζαρος, ο οποίος αρνήθηκε τις εντολές του βασιλιά, με αποτέλεσμα, έπειτα από φρικτά βασανιστήρια , να βρει τραγικό θάνατο όταν ρίχτηκε στη φωτιά. Θυμωμένος τότε ο Αντίοχος διέταξε να του φέρουν κοντά του τους επτά Μακκαβαίους μαζί με τη μητέρα τους τη Σολομωνή. Όταν και οι Μακκαβαίοι αρνήθηκαν να παραβούν τον ιουδαϊκό νόμο και να καταναλώσουν το κρέας, οδηγήθηκαν και αυτοί σε φρικτά βασανιστήρια, μέχρι εωσότου ρίχτηκαν σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και βρήκαν τραγικό θάνατο. Η Σολομωνή γνωρίζοντας ότι θα υποστεί και αυτή τα ίδια βασανιστήρια ρίχτηκε από μόνη της στο τηγάνι με το καυτό λάδι και έτσι ολόκληρη η οικογένεια έγινε θυσία προς το Θεό.

Η μνήμη της Αγίας Σολομωνής με τα επτά παιδιά της και το γέροντα Ελεάζαρο εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου.