Ένα κουφάρι καραβιού σε συνδυασμό με την αγριάδα της περιοχής κατάφεραν να συνθέσουν ένα μοναδικό μαγευτικό τοπίο που δύσκολα μπορεί να το απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. Για να αισθανθείτε αυτή την ηρεμία και τη μαγεία που αποπνέει το τοπίο και που μπορεί να σας καθηλώσει για ώρες θα πρέπει απλά να το επισκεφτείτε.

Ήταν το 1976 όταν το εμπορικό πλοίο Αχαιός ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γιουγκοσλαβία προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Μια ξαφνική καταιγίδα αναγκάζει το καράβι να προσαράξει στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, μέχρι που βυθίστηκε. Το πλήρωμα είχε σωθεί.

Τα χρόνια πέρασαν και το ναυάγιο έγινε μέρος του τοπίου της περιοχής και ασφαλώς τουριστικός προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η παραλία στην οποία βρίσκεται προσαραγμένο το καράβι καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της με βότσαλα και είναι αποκομμένη από τις πολυσύχναστες ακρογιαλιές του Ακρωτηρίου προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ηρεμία και γαλήνη. Για το λόγο αυτό άλλωστε στην περιοχή θα συναντήσετε και πολλούς φίλους του ψαρέματος με καλάμι.

Το Ναυάγιο βρίσκεται έξω από την κοινότητα Ακρωτηρίου, πολύ κοντά στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και στο ακρωτήρι «Ζευγάρι».