Το μοναδικό γερό κτίσμα στο ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο πλέον χωριό της Τρόζενας αποτελεί η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η εκκλησία αποτελεί το μοναδικό «ζωντανό» στοιχείο του χωριού προσελκύοντας το ενδιαφέρον αρκετών επισκεπτών.

Πρόκειται για ένα καμαροσκέπαστο εκκλησάκι επενδυμένο εξωτερικά με πέτρα. Σύμφωνα με σχετική επιγραφή η εκκλησία οικοδομήθηκε από ιδιώτη το 1885 για να ανακαινιστεί το 1983 από το Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο Β’. Το εσωτερικό του αποτελείται από ένα λιτό εικονοστάσι, από το οποίο ξεχωρίζει η εικόνα του Χριστού που αναπαριστάται να ευλογεί το ποίμνιο του. Πιο πάνω από το εικονοστάσι προβάλλεται μια άλλη σειρά μικρογραφιών με παραστάσεις και προσωπογραφίες Αγίων της Ορθοδοξίας.

Στον περίβολο πανύψηλα πλατάνια προσφέρουν απλόχερα την αγκαλιά τους και τη συντροφιά τους στο εγκαταλελειμμένο αυτό εκκλησάκι. Εδώ βρίσκεται και το κοιμητήριο του χωριού, ενώ σε κοντινή απόσταση θα συναντήσετε και το κεφαλόβρυσο της Τρόζενας, σημείο που σε αλλοτινές εποχές έσφυζε από ζωή.