Σε κοντινή απόσταση από την κοινότητα των Τριών Ελιών, σε ένα μικρό λόφο, βρίσκεται ένα μικρό ξυλόστεγο εκκλησάκι αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή. Είναι κτισμένο στα πρότυπα των εξωκλησιών της ορεινής Κύπρου, με τοπικές πέτρες ακανόνιστου μεγέθους. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του είναι πως φέρει μόνο μια θύρα. Χρονολογείται στον 17ο αιώνα. Ο εσωτερικός χώρος της εκκλησίας αποτελείται από ένα λιτό ξύλινο εικονοστάσι με λιγοστές εικόνες.

Η ομορφιά του περιβάλλοντα χώρου σε συνδυασμό με την απλότητα του οικοδομήματος προσδίδουν μια μοναδική ηρεμία και γαλήνη.

H Aγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη, όταν αυτοκράτορας υπήρξε ο Αντωνίνος (138 – 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη ευσεβών χριστιανών. Επειδή γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα. Με το θάνατο των γονιών της, η Αγία Παρασκευή, μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς και ξεκίνησε ιεραποστολική δράση στη Ρώμη και στα περίχωρα της, κηρύσσοντας το Λόγο του Χριστού. Συνελήφθη από τον Αντώνινο, ο οποίος την υπέβαλε σε βασανιστήρια. Στη διάρκεια των βασανιστηρίων της, ο Αντώνινος τυφλώνεται. Με την προσευχή η Αγία Παρασκευή τον βοηθά να ξαναβρεί το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό και να ελευθερώσει την Αγία. Η Αγία Παρασκευή θα συνεχίσει το ιεραποστολικό της έργο σε διάφορες περιοχές, ενώ θα φτάσει μέχρι και την Ελλάδα. Στα Τέμπη θα συλληφθεί από τον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θα τη θανατώσει δια απαγχονισμού.

Η μνήμη της Αγίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου.