Η εκκλησία της Αγίας Κυριακής βρίσκεται επί της ομώνυμης οδού, σε κεντρική τοποθεσία στην Πόλη Χρυσοχούς. Αποτελεί ένα μονόκλιτο καμαροσκέπαστο ναό. Το ναό στηρίζουν τέσσερις αντηρίδες σε κάθε πλευρά, καμωμένες με λαξευτούς πωρόλιθους. Λαξευτοί πωρόλιθοι χρησιμοποιήθηκαν και για τα εσωτερικά τόξα του ναού, καθώς και για τα περιθυρώματα. Σύμφωνα με σχετική επιγραφή, στη δυτική πλευρά του ναού, αναφέρεται  ως ημερομηνία ανέγερσης το 1742. Η εκκλησία πιστεύεται πως έχει κτιστεί στα κατάλοιπα ενός παλαιότερου ναού.

Το εσωτερικό του ναού αποτελείται από ένα απλό ξύλινο εικονοστάσι με εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και αγίων της Ορθοδοξίας. Κάποιες αξιόλογες εικόνες του ναού, που χρονολογούνται επίσης στα μέσα του 18ου αιώνα, βρίσκονται σήμερα στο μουσείο της επισκοπής Αρσινόης.

Ο ναός , άγνωστο γιατί, φέρει και την ονομασία Χρυσοπολίτισσα . Το συγκεκριμένο προσωνύμιο συνδέεται με την Παναγία. Αυτό ίσως υποδηλώνει πράγματι την ύπαρξη ενός παλαιότερου ναού, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην Παναγία.