Μετά το γεφύρι του Τζιελεφού και τον υδατοφράκτη Αρμίνου, 9 χλμ από το χωριό Άγιος Νικόλαος βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος της Πέρα Βάσας. Πρόκειται για ένα οργανωμένο εκδρομικό χώρο με συνολική χωρητικότητα περίπου 250 ατόμων, που παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις για μια ημερήσια εκδρομή, όπως ψησταριές, πόσιμο νερό, μεγάλα ξύλινα τραπέζια, αποχωρητήρια. Παρέχονται επίσης όλες οι διευκολύνσεις για άτομα με αναπηρίες. Αξίζει να αναφερθεί πως στο συγκεκριμένο εκδρομικό χώρο οι επισκέπτες μπορούν να δουν τμήμα του κορμού του υπεραιωνόβιου και γιγάντιου δέντρου, του Πεύκου της Πέρα Βάσας.

Από τον εκδρομικό χώρο περνά και το γραμμικό μονοπάτι της φύσης, γνωστό ως «Ενετικά Γεφύρια», το οποίο πήρε τη συγκεκριμένη ονομασία, καθώς με αφετηρία την κοινότητα Καμιναριών ή το χωριό Βρέτσια περνά από τα τρία ενετικά γεφύρια του δάσους της Πάφου, της Ελιάς, του Τζιελεφού και του Ρουδιά.

Σημαντικό είναι κατά την επίσκεψη σε οποιοδήποτε εκδρομικό χώρο να τηρούνται όλοι βασικοί κανόνες συμπεριφοράς, ώστε να διασφαλίζεται η μικρότερη δυνατή ζημιά στο περιβάλλον, αλλά και η άνεση των άλλων επισκεπτών.