Σε μια ονειρεμένη τοποθεσία όπου κανείς μπορεί να αγναντέψει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού επέλεξε να τερματίσει το ταξίδι του το εμπορικό πλοίο EDRO III.

Ήταν αργά το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου του 2011 όταν το πλοίο EDRO III που έφερε τη σημαία της Σιέρα Λεόνε και έχοντας πλήρωμα εννέα ναυτών, αναχωρούσε από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τη Ρόδο φορτωμένο γυψοσανίδες. Οι ισχυροί όμως άνεμοι σε συνδυασμό με τη θαλασσοταραχή που επικρατούσαν στο νησάκι Γερόνησος, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας, παρέσυραν το πλοίο και το χτύπησαν σε βράχο, αφήνοντας το ακυβέρνητο.

Σήμερα το ναυάγιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή της τουριστικής περιοχής της Πάφου και μόλις 200 μέτρα από τις θαλασσινές σπηλιές. Η συγκεκριμένη περιοχή προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000.

Αρκετοί είναι οι ντόπιοι και οι ξένοι, κυρίως οι λάτρεις της φωτογραφίας, που προσελκύονται από την ομορφιά του τοπίου και το μεγαλείο της φύσης. Το κουφάρι του πλοίου απλά ήρθε και έδεσε με τον πιο αρμονικό και τέλειο τρόπο με το μαγευτικό αυτό σκηνικό που συνεπαίρνει τον κάθε ταξιδιώτη.