Το εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον κυκλικό κόμβο που οδηγεί από το Παραλίμνι στον Πρωταρά. Κτίστηκε στα χαλάσματα δύο παλαιότερων εκκλησιών, επίσης αφιερωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το σημερινό εξωκλήσι είναι πετρόκτιστο και επενδυμένο με ξύλο. Το εσωτερικό του ναού είναι αγιογραφημένο με υπέροχες εικόνες και τοιχογραφίες των Αγίων της Ορθοδοξίας και με παραστάσεις της Καινής Διαθήκης. Ξεχωρίζει η παράσταση με το «Ρόδον Αμάραντο», όπου παρουσιάζεται η Παναγία να κρατά τριαντάφυλλα και να περιβάλλεται από Αγίες. Μια άλλη αγιογραφία παρουσιάζει το Χριστό να κάθεται στον κορμό ενός δέντρου, να κρατά το Ευαγγέλιο και να περιβάλλεται από Αγίους .

Ο περίβολος της εκκλησίας είναι αρκετά όμορφα διαμορφωμένος, περιτριγυρισμένος με δέντρα, ενώ εξαιτίας και του ικανοποιητικού μεγέθους του εξωκλησιού, επιλέγεται από αρκετούς ντόπιους και όχι μόνο, για την τέλεση Μυστηρίων (βαφτίσεων και γάμων).

Κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου, ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, τελείται λαμπρή πανήγυρη με την παρουσία πλήθους κόσμου.