Το εξωκλήσι βρίσκεται στην περιοχή Λαξιά, ανάμεσα στο δρόμο Παραλιμνίου – Πρωταρά, και κτίστηκε το 1930 από το Δημήτρη Καλόγηρο. Πρόκειται για ένα λιτό εξωκλήσι , σοβατισμένο εξωτερικά και καλυμμένο με κεραμίδια. Εσωτερικά το εκκλησάκι αποτελείται από ένα εξίσου απλό εικονοστάσι με τις εικόνες της Παναγίας, του Χριστού, του Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Μάμα. Ξεχωρίζει η εικόνα του Αγίου Μάμα που παρουσιάζεται πάνω σε ένα λιοντάρι να κρατά ένα αρνάκι, σταυρό και γκλίτσα, ενώ ο Χριστός βρισκόμενος σε υψηλότερο σημείο στην εικόνα παρουσιάζεται να τον ευλογεί.

Στο προαύλιο της εκκλησίας έχει δημιουργηθεί πρόσφατα μνημείο των πεσόντων και αγνοουμένων Μανδρών, καθώς η κοινότητα της κατεχόμενης κοινότητας των Μανδρών είχε επίσης εκκλησία αφιερωμένης στον Άγιο Μάμα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Παθκιά του Αη – Γιώρκη, όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκεται το αποτύπωμα του αλόγου του Αγίου, όταν αυτός πέρασε από την περιοχή κυνηγώντας τους Σαρακηνούς.

Η μνήμη του Αγίου Μάμα εορτάζεται στις 2 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα τελείται μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων της κοινότητας Μανδρών, ενώ ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο τους.