Αν θέλει κάποιος να προσθέσει λίγη περιπέτεια στη ζωή του καλό θα ήταν να πραγματοποιήσει μια κατάδυση στο σημείο Κύκλωπες στο Παραλίμνι. Η ιδιομορφία του τοπίου και το συνονθύλευμα άγριας βλάστησης και πλούσιας θαλάσσιας ζωής δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μια εκπληκτική καταδυτική περιήγηση στο συγκεκριμένο σημείο.

φωτογραφία : Ανδρέας Μακρής

φωτογραφία : Ανδρέας Μακρής

Πρόκειται για ένα αγαπημένο προορισμό για όλους τους δύτες λόγω του μεγάλου βάθους των νερών που μπορεί κάποιος να συναντήσει, γεγονός το οποίο επιτρέπει στον καθένα αναλόγως εμπειρίας να ακολουθήσει το δικό του προφίλ. Επίσης, η πλούσια θαλάσσια ζωή της περιοχής σε συνδυασμό με το παραπάνω, συνιστούν παράγοντες που ανάγουν ψηλά στις προτιμήσεις τον καταδυτικό προορισμό Κύκλωπες.

φωτογραφία : Λευτέρης Καμηλάρης

φωτογραφία : Λευτέρης Καμηλάρης

Το σημείο πήρε την ονομασία του από το μεγαλοπρεπέστατο σπήλαιο των Κυκλώπων που υφίσταται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο σημείο ακολουθώντας τον δρόμο από τον Πρωταρά προς τον Κόννο και πριν φτάσει στον ανήφορο του ξενοδοχείου Κρέσιαν Παρκ, θα αντικρύσει ένα χωμάτινο δρόμο ο οποίος ωστόσο είναι δύσβατος και θα ήταν καλύτερο να τον διαβεί με αυτοκίνητο τύπου SUV.

 

φωτογραφία : Ανδρέας Μακρής

φωτογραφία : Ανδρέας Μακρής

Υπάρχει ευκολία για είσοδο στο νερό η οποία πραγματοποιείται με ένα μεγάλο βήμα. Με την είσοδο στο νερό, ακολουθεί κανείς μια ανατολική πορεία για περίπου 150 μέτρα με ένα βάθος μέχρι τα 5 μέτρα. Τότε, εκεί θα εμφανιστεί κάτι που μοιάζει με γκρεμό και το οποίο θα σε κατεβάσει αμέσως στα 11 μέτρα για να ξεκινήσει η κατάδυση. Εδώ έχει την επιλογή κανείς να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη πορεία ή μια δεξιόστροφη για μια πιο χαλαρή κατάδυση.

φωτογραφία : Λευτέρης Καμηλάρης

φωτογραφία : Λευτέρης Καμηλάρης

Από το τοπίο, δίνεται η εντύπωση στον δύτη ότι βρίσκεται σε πλαγιά ενός απότομου βουνού παρέχοντάς του την επιλογή του βάθους που θέλει να πραγματοποιήσει την κατάδυση, βάθος που αρχίζει από τα 11 μέτρα και φτάνει μέχρι τα 50-60. Η ορατότητα φτάνει μέχρι τα 30 μέτρα, ωστόσο, θαλάσσια ρεύματα μπορεί να επηρεάσουν την κατάδυσή σας για αυτό προτρέπεστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

 

φωτογραφία : Ανδρέας Μακρής

φωτογραφία : Ανδρέας Μακρής

Η πλούσια θαλάσσια ζωή με την άγρια βλάστηση και τα μεγάλα βάθη καθιστούν τους Κύκλωπες κορυφαίο καταδυτικό προορισμό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το καταδυτικό σημείο των Κυκλώπων προσελκύει όλο και περισσότερους δύτες οι οποίοι κολακεύονται αφενός από το θαυμάσιο θέαμα και αφετέρου επιθυμούν να δοκιμάσουν τις καταδυτικές τους ικανότητες.