Κατά μήκος της Λεωφόρου Αποστόλου Παύλου, στην Κάτω Πάφο, συναντάμε την Κατακόμβη της Αγίας Σολομωνής. Ο επισκέπτης οδηγείται στην κατακόμβη από μια πετρόκτιστη σκάλα. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση η Αγία Σολομωνή είχε απορρίψει την ειδωλολατρία και ασπάστηκε το χριστιανισμό. Για να γλιτώσει από τους διωγμούς των Ρωμαίων κρύφτηκε στη συγκεκριμένη σπηλιά. Οι Ρωμαίοι τότε έκτισαν την είσοδο της σπηλιάς, με σκοπό η Αγία να βρει αργό και βασανιστικό θάνατο. Παρόλα αυτά μετά από 200 χρόνια, όταν ανοίχτηκε η σπηλιά, η Αγία είχε βγει ζωντανή.
Η κατακόμβη αποτελείται από μια ανοικτή αυλή και γύρω από αυτήν υπάρχουν λαξευμένα στο βράχο πέντε δωμάτια, σε κάποια από τα οποία υπάρχουν υπολείμματα από χριστιανικές τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται στον 12ο αιώνα. Οι θαλαμοειδείς τάφοι που έχουν ανευρεθεί ανάγονται, από τους μελετητές, στην ελληνιστική περίοδο.
Στην είσοδο της κατακόμβης δεσπόζει μια μεγάλη τρεμιθιά, στην οποία πολλοί πιστοί κρεμάζουν στα κλαδιά της μαντήλια, επικαλούμενοι τη χάρη της Αγίας Σολομωνής, για θεραπεία από κάποια ασθένεια. Στο σπήλαιο, όπου πιστεύεται πως έζησε η Αγία, σήμερα έχουν τοποθετηθεί κάποιες εικόνες για προσκύνημα.
Η Αγία Σολομωνή, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη, υπήρξε μητέρα των επτά Μακκαβαίων. Οι Μακκαβαίοι μαζί με την μητέρα τους οδηγήθηκαν στο μαρτύριο, από το βασιλιά της Συρίας Αντίοχο τον Επιφανή, επειδή αρνήθηκαν να παραβούν την εντολή της νηστείας. Η Αγία Σολομωνή και τα παιδιά της βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν ρίχτηκαν σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Η μνήμη της Αγίας Σολομωνής τιμάται την 1η Αυγούστου.