Το Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος στη Φανερωμένη, στην παλιά Λευκωσία. Παρουσιάζει μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές των κυπριακών αρχαιοτήτων που καλύπτει τις περιόδους από την Πρώιμη εποχή του Χαλκού (2500π.Χ) έως και τη Μεσαιωνική περίοδο (16ος αιώνας).

Η Συλλογή, η οποία αριθμεί περισσότερα από 600 αντικείμενα της αρχαίας τέχνης του νησιού, περιλαμβάνει μοναδικά δείγματα κεραμικής της Μυκηναϊκής, Γεωμετρικής, Αρχαϊκής, Κλασικής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής περιόδου, καθώς και πήλινα εδώλια, λίθινα γλυπτά, σφραγίδες, κοσμήματα, νομίσματα.

Στο Μουσείο λειτουργεί ο SPYRA, ένα πρωτότυπο ψηφιακό πρόγραμμα, που σκοπό έχει να φέρει κοντά στον επισκέπτη τα αρχαιολογικά εκθέματα που βρίσκονται στις προθήκες του Μουσείου. Ο Ψηφιακός Αρχαιολογικός Εξερευνητής SPYRA λειτουργεί με ένα ιδιαίτερα απλό τρόπο. Ο επισκέπτης επιλέγει  ένα κεραμικό όστρακο ή ένα θραύσμα από ασβεστολιθικό άγαλμα (απομίμηση του πρωτότυπου) και το τοποθετεί σε μια κυκλική βάση, η οποία το «διαβάζει» και το αναδημιουργεί σε μια μεγάλη οθόνη. Χρησιμοποιώντας μια μικρή οθόνη αφής, ο επισκέπτης μπορεί να αντλήσει διάφορες πληροφορίες σχετικές με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το Μουσείο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές , ενώ επίσης διοργανώνει διαλέξεις, σεμινάρια και ημερίδες.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν. Λειτουργεί καθημερινά από τη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή από τις 10:00 – 19:00.