Το εξωκλήσι του Αγίου Μηνά βρίσκεται σε μια περιοχή με άγρια βλάστηση, στα δυτικά της κοινότητας του Νέου Χωριού, της επαρχίας Πάφου και χρονολογείται στον 16ο αιώνα. Πρόκειται για ένα μικρό μονόχωρο καμαροσκέπαστο εκκλησάκι επενδυμένο εξωτερικά με πέτρα. Το καμπαναριό του αποτελεί μια πρόχειρη σιδερένια κατασκευή που βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας. Εσωτερικά το εξωκλήσι είναι εξίσου λιτό, καθώς το τέμπλο αποτελεί μια πρόχειρη κατασκευή που φέρει λιγοστές εικόνες. Αρχικά ήταν αγιογραφημένο, όμως δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων οι αγιογραφίες καταστράφηκαν.

Το εξωκλήσι βρίσκεται υπό την προστασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων . Λειτουργεί αρκετές φορές στη διάρκεια του χρόνου, ενώ εδώ λαμβάνουν χώρα αρκετά Μυστήρια της εκκλησίας.

Μια μεγαλύτερη εκκλησία επίσης αφιερωμένη στον Άγιο Μηνά βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Η μνήμη του Αγίου Μηνά εορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου.

Ο Άγιος Μηνάς γεννήθηκε και έζησε στην Αίγυπτο κατά την εποχή που αυτοκράτορας της Ρώμης υπήρξε ο Διοκλητιανός. Παρόλο που μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, ο ίδιος ασπάστηκε το χριστιανισμό. Αρχικά ήταν στρατιώτης του Ρωμαϊκού στρατού για να τον εγκαταλείψει αργότερα με σκοπό να ακολουθήσει τη μοναστική ζωή. Βρίσκει μαρτυρικό θάνατο εξαιτίας της χριστιανικής του πίστης. Το άγιο σώμα του έχει ταφεί σε περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Ο Άγιος Μηνάς παρουσιάζεται στις εικόνες καβάλα σε άλογο και φορώντας στρατιωτική ενδυμασία.