Το Μονοπάτι της Φύσης «Τρεις Ελιές» βρίσκεται στα νότια της κοινότητας των Τριών Ελιών στο δρόμο που οδηγεί προς τα Καμινάρια. Πρόκειται για μια διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων που ξεκινά από το χωριό Τρεις Ελιές και καταλήγει στην τοποθεσία Όρπολις. Είναι μια ιδιαίτερα όμορφη και συγχρόνως εύκολη διαδρομή που προσφέρει μια πανοραμική θέα σε όλο της το μήκος. Συγκεκριμένα περνά από δυο ενετικά γεφύρια, των «Τριών Ελιών» και του «Μύλου», τα κατάλοιπα του ναού του Αγίου Ανδρόνικου, τον Δράκοντα ποταμό και τον Κρεμμό του Κάτω Μύλου.

Ο περιπατητής διανύοντας τη διαδρομή θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια χλωρίδα της περιοχής. Δέντρα, θάμνοι και λουλούδια εναλλάσσονται και σε συνδυασμό με όλα τα πιο πάνω αξιοθέατα δημιουργούν ένα υπέροχο μαγευτικό τοπίο. Πεύκα, ροδιές, κερασιές, φτερίτσια, αγιόκλημα, καρυδιές, πλάτανοι, τρεμιθιές, κισσοί, δρυς είναι μόνο μερικά από τα φυτά που βρίσκουμε στο μονοπάτι.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν επεξηγηματικές και κατευθυντήριες πινακίδες, καθώς και παγκάκια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει και να απολαύσει το μεγαλείο της φύσης. Το κελάδημα των πουλιών, τα τζιτζίκια, το κελάρυσμα των νερών του ποταμού και το πράσινο των δέντρων δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό ιδανικό για να ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις.

Δεν υπάρχει ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κάποιος τα μονοπάτια της φύσης, καθώς και οι τέσσερις εποχές έχουν από κάτι να προσφέρουν. Απλά, όταν σας το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, αδράξτε την ευκαιρία και ανακαλύψτε τον πλούσιο θησαυρό της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού.