Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στα ανατολικά και στο υψηλότερο σημείο της κοινότητας του Μάμμαρι προσφέροντας πανοραμική θέα του χωριού. Η εκκλησία κτίστηκε σε δυο φάσεις. Άγνωστο για το πότε κτίστηκε η πρώτη φάση. Στη σημερινή μορφή της ολοκληρώθηκε το 1870. Πρόκειται για ένα ναό κτισμένο σε ρυθμό βασιλικής με απλοποιημένης μορφής γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Ξεχωρίζει το επιβλητικό καμπαναριό με τα περίτεχνα σχέδια του.

Το εσωτερικό της εκκλησίας αποτελείται από ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο που φέρει τρεις σειρές από παλαιές εικόνες. Ξεχωρίζει η τοιχογραφία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που βρίσκεται στα αριστερά του εικονοστασίου και αποτελεί έργο των Αγιορειτών ιερομόναχων Κύριλλου και Νήφωνα (1906).

Σε κοντινή απόσταση έχει ανεγερθεί το 2008 μια μεγαλύτερη εκκλησία επίσης αφιερωμένης στον Άγιο Γεώργιο.

Η κοινότητα του Μάμμαρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Άγιο Γεώργιο. Σύμφωνα με την παράδοση σε περίοδο μεγάλης ανομβρίας ο Άγιος Γεώργιος έτυχε να περνά από την περιοχή καβάλα στο άλογό του. Δίψασε αλλά δεν μπορούσε να βρει πουθενά νερό για να πιεί. Τότε ανεβαίνοντας προς το βουνό κτύπησε με το άλογο του τους βράχους και άρχισε να αναβλύζει νερό. Μάλιστα οι πατημασιές του αλόγου εξακολουθούν να βρίσκονται μέχρι σήμερα επάνω στο βράχο. Το αγίασμα του Αγίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων νοτιανατολικά από τις δυο εκκλησίες κα πιστεύεται πως είναι θαυματουργό.