Το Μουσείο της Ανόρθωσης είναι το μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο και έχει δημιουργηθεί έχοντας ως πρότυπο αντίστοιχα μουσεία μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 2010 και τα έξοδα κατασκευής του ανέλαβαν ο τέως πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Δημητρίου μαζί με ένα Ιρλανδό επιχειρηματία, τον Τέντι Σάκι. Το Μουσείο κοσμεί το γήπεδο του «Αντώνη Παπαδόπουλου» και βρίσκεται στο κάτω μέρος της Νότιας κερκίδας.

Ο επισκέπτης του Μουσείου μπορεί να ενημερωθεί όχι μόνο για την ιστορική διαδρομή της ομάδας της Ανόρθωσης, αλλά για τα γενικότερα εθνικά και πολιτιστικά γεγονότα της Κύπρου, αρκετά από τα οποία συνδέονται και με τον αθλητικό σύλλογο της Αμμοχώστου.

Το Μουσείο διακρίνεται σε τέσσερα τμήματα: στο αθλητικό τμήμα στο οποίο φιλοξενούνται οι διακρίσεις του σωματείου, αναμνηστικά από διοργανώσεις ή αγώνες που έλαβε μέρος η ομάδα, ιστορικές φανέλες κ.α., στη Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο όπου φιλοξενούνται παλαιά και νέα βιβλία και που δημιουργήθηκε στη μνήμη των ιδρυτικών μελών της Ανόρθωσης, το τμήμα που αντανακλά την εθνική συνεισφορά του συλλόγου με τη συμμετοχή των μελών του στους αγώνες του Έθνους, όπως στα Οκτωβριανά του 1931, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους εθνικούς ήρωες Αντώνη Παπαδόπουλου, Γρηγόρη Αυξεντίου και Κυριάκο Μάτση. Στο τέταρτο τμήμα του Μουσείου γίνεται αναφορά στην πόλη της Αμμοχώστου με φωτογραφίες που παρουσιάζουν την πόλη του Ευαγόρα πριν την εισβολή του 1974 και μετά την εισβολή.

Το Μουσείο της Ανόρθωσης δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας και όχι μόνο να γνωρίσουν τόσο το ιστορικό της ομάδας της Αμμοχώστου όσο και της πόλης της ίδιας. Προσφέρεται δωρεάν ξενάγηση σε μεμονωμένους επισκέπτες και σε ομάδες και τόσο η ξενάγηση όσο και η επίσκεψη στο Μουσείο μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο κατόπιν τηλεφωνικής διευθέτησης.