Η μαρμάρινη μορφή του Αντώνη Παπαδόπουλου, φιλοτεχνημένη από το γλύπτη Κυριάκο Καλλή, βρίσκεται έξω από το γήπεδο της «Ανόρθωσις», που φέρει και το όνομά του.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Άγιο Μέμνωνα Αμμοχώστου το 1929 και υπήρξε σπουδαίος αθλητής, γυμναστής και αγωνιστής του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Ως αθλητής ξεκίνησε από το στίβο συμμετέχοντας το 1947 με το Γυμναστικό Σύλλογο Ευαγόρα Αμμοχώστου, στους 32ους Παγκύπριους Αγώνες Στίβου, ενώ την ίδια χρονιά εντάχθηκε στο σύλλογο της Ανόρθωσης. Αποφοιτώντας από το σχολείο αποφασίζει να σπουδάσει γυμναστής στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην Αθήνα. Από τη Σχολή θα αποφοιτήσει με άριστα. Στην Ελλάδα υπήρξε μέλος της ΑΕΚ, της οποίας υπήρξε και αρχηγός. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, το 1954, επιστρέφει στην Κύπρο όπου διετέλεσε προπονητής και αρχηγός της Ανόρθωσης, ενώ παράλληλα ήταν γυμναστής στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου.

Στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, συμμετείχε ενεργά, με ένοπλη δράση, στο αντάρτικο. Το ψευδώνυμο του ήταν «Άγρας». Το 1955 συνελήφθη μέσα στο οίκημα της Ανόρθωσης και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς, από όπου απέδρασε και κατέφυγε στα βουνά ως αντάρτης. Θα ξανασυλληφθεί στις 3 Μαρτίου του 1957, στην επική μάχη του Μαχαιρά, στην οποία ο Γρηγόρης Αυξεντίου βρίσκει ηρωικό θάνατο.

Με το τέλος του αγώνα και την ανεξαρτησία της Κύπρου, οι γνώσεις και οι εμπειρίες του Αντώνη Παπαδόπουλου θα αναγνωριστούν καθολικά, με αποτέλεσμα να διατελέσει πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Κύπρου, προϊστάμενος σωματικής υγείας του Υπουργείου Παιδείας κα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Πέθανε στις 2 Αυγούστου 1981, σε ηλικία 52 ετών.