Τα θυρανοίξια του μεγαλοπρεπούς αυτού ναού αφιερωμένου στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη έγιναν μόλις στις 16 Αυγούστου του 2013. Πρόκειται για ένα ναό κτισμένο σε ένα σπάνιο οικοδομικό ρυθμό, της παλαιοχριστιανικής ξυλόστεγης βασιλικής, ένα ρυθμό που επικρατούσε στην Κύπρο κατά τον 5ο με 6ο αιώνα μ.Χ. Ο ναός είναι τρίκλιτος και τα κλίτη του χωρίζονται με κιονόκρανα κορινθιακού ρυθμού. Τα διακοσμητικά στοιχεία του ναού με τις ανάγλυφες παραστάσεις και τα μοτίβα, η πανύψηλη στέγη με τις περίτεχνες ξύλινες διακοσμήσεις δημιουργούν μια επιβλητική ατμόσφαιρα μέσα στο χώρο. Το καλλιμάρμαρο δάπεδο της εκκλησίας αποτελεί ένα κόσμημα με συνδυασμούς χρωμάτων λευκού, μπεζ, πράσινου και κόκκινου. Από το ναό ξεχωρίζει και το επιβλητικό καμπαναριό του, το οποίο περιβάλλεται από μια πλατφόρμα. Αξίζει να ανεβείτε τα 135 σκαλοπάτια για να φτάσετε στην κορυφή, καθώς από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της περιοχής.

Στην ανατολική πλευρά του ναού είναι ενσωματωμένα δυο παρεκκλήσια, τα οποία ανεγέρθηκα με την εισφορά ιδιωτών. Το βόρειο παρεκκλήσι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ραφαήλ και στην Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, ενώ το νότιο παρεκκλήσι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ευτύχιο, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης καταγόταν από τα Φάρασα της Καππαδοκίας. Γεννήθηκε το 1840  και αρχικά είχε ονομαστεί Θεόδωρος. Μετά από μια θαυματουργική διάσωση του από βέβαιο πνιγμό μαζί με τον αδελφό του Βλάσιο, αποφάσισαν και οι δυο να ακολουθήσουν το δρόμο του Θεού και να γίνουν μοναχοί. Ο Θεόδωρος έγινε μοναχός στα 26 του χρόνια στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου και έλαβε το όνομα Αρσένιος. Χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη του ως διάκος και μετέπειτα αρχιμανδρίτης και στάληκε στην πατρίδα του, τα Φάρασα, για να λειτουργεί και να διδάσκει τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγάλους, στο κρυφό σχολειό που λειτουργούσε εκεί. Είχε διακριθεί για την πλούσια πνευματική του δράση αλλά και για την πληθώρα των θαυμάτων του. Θεράπευε όχι μόνο τους χριστιανούς αλλά και τους μουσουλμάνους. Εκτός από τα άλλα του χαρίσματα είχε και προορατικό χάρισμα. Είχε προβλέψει το διωγμό των συμπολιτών του από το χωριό τους και την καταστροφή της Μικράς Ασία, ενώ είχε προβλέψει και το θάνατό του. Κοιμήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1924 σε νοσοκομείο της Κέρκυρας. Τα λείψανα του Αγίου βρίσκονται στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή της Θεσσαλονίκης.