Την εκκλησία των Αγίων Σεργίου και Βάκχου τη συναντάμε στην Κισσούσα, σε ένα από τα χωριά της περιφέρειας των κρασοχωριών, 33 km περίπου βορειοδυτικά της επαρχίας Λεμεσού και κτισμένο στη δυτική όχθη του ποταμού Χαποτάμι.

Η εκκλησία, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του χωριού της Κισσούσας , αποτελεί ένα παλιό κτίσμα της βυζαντινής περιόδου και ανήκει στον τύπο της βασιλικής. Είναι κτισμένο με πέτρα της περιοχής. Στα νότια της βρίσκεται το κοιμητήριο του χωριού, ένα ξύλινο καμπαναριό και μια βρύση με πόσιμο νερό. Εντυπωσιακό αποτελεί το αιωνόβιο και τεράστιο σε μέγεθος δέντρο του τρέμιθου, το οποίο δεσπόζει στο προαύλιο της εκκλησίας.

Είναι αφιερωμένη στους Αγίους Σέργιο και Βάκχο, μάρτυρες της χριστιανικής πίστης κατά την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Η μνήμη τους εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Οκτωβρίου. Τη συγκεκριμένη ημέρα το άλλοτε ερειπωμένο χωριό αποκτά ζωή, καθώς αρκετοί πρώην κάτοικοι του χωριού, αλλά και κάτοικοι των γύρων χωριών προσέρχονται στην εκκλησία για να παραστούν στη λειτουργία.

Η εκκλησία βρίσκεται υπό την προστασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από εδώ την υπέροχη θέα των βουνών, που απλώνεται μπροστά του.