Η κύρια εκκλησία της κοινότητας του Κάμπου είναι αφιερωμένη στον Άγιο Κυριάκο τον Αναχωρητή. Κτίστηκε το 1881 στον ίδιο χώρο όπου παλαιότερα βρισκόταν μια μικρότερη εκκλησία της φράγκικης εποχής. Από αυτήν την εκκλησία, καθώς και από διάφορα ερειπωμένα εξωκλήσια της περιοχής, έχουν διασωθεί αξιόλογες εικόνες, οι οποίες σήμερα κοσμούν τον καινούριο Ιερό Ναό.

Πρόκειται για ένα καμαροσκέπαστο ξυλοστεγή ναό, ο οποίος αποτελεί και τον μεγαλύτερο αυτού του είδους ναού στην Κύπρο. Φέρει τρεις θύρες μια στη βόρεια, μια στη δυτική και μια στη νότια πλευρά του. Δυο κιονοστοιχίες στο εσωτερικό του ναού διαιρούν το χώρο σε τρία κλίτη. Ο ναός αποτελείται από ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο με τρεις σειρές από εικόνες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και αυτή της Παναγίας των Ηλιακών, που προέρχεται από ένα παλαιό ομώνυμο μοναστήρι του χωριού, το οποίο καταστράφηκε τον 18ο αιώνα. Πολλές εικόνες κοσμούν και τους τοίχους του ναού.

Το καμπαναριό της εκκλησίας αποτελεί μεταγενέστερο κτίσμα, της εποχής της Αγγλοκρατίας και φέρει αξιόλογα λαξευτά διακοσμητικά στοιχεία.

Ο ναός ανακαινίστηκε το 2000.

Ο Άγιος Κυριάκος γεννήθηκε στην Κόρινθο το 446 μ.Χ. και καταγόταν από ιερατικό γένος. Σε νεαρή ηλικία πήγε στα Ιεροσόλυμα και από εκεί στη Λαύρα του Μεγάλου Ευθυμίου. Ο Μέγας Ευθύμιος τον μύησε στον μοναχικό βίο. Σε ηλικία 40 ετών χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στη Μονή Λαύρα του Σουκά, ενώ από τα 70 του γύρισε πολλά μοναστήρια και σκήτες, όπου έζησε με αυστηρότατη άσκηση. Τελικά πέθανε σε ηλικία 107 ετών. Η μνήμη του εορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου.