Σε περίοπτη θέση στην είσοδο του χωριού Μηλικούρι, πλησίον του Ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται μνημείο αφιερωμένο στους επιφανείς ανθρώπους που με το έργο και τη δράση τους τίμησαν την κοινότητά τους . Το μνημείο ανεγέρθηκε με δαπάνη της Ιεράς Μονής Κύκκου και τα αποκαλυπτήρια του έγιναν τον Αύγουστου του 2010 από το Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρο. Το μνημείο αποτελείται από τις προτομές των αγνοουμένων του 1974 στρατιώτη Χρίστου Αριστάρχου και του ιερέα Επιφανίου Ιωάννου και του αγνοουμένου του 1963 Αχιλλέως Χάρπα, καθώς και τις δυο τιμητικές στήλες της μιας , επί της οποίας αναγράφονται τα ονόματα όσων αγωνίστηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 και της άλλης όσων τίμησαν το Μηλικούρι και την Κύπρο γενικότερα με την εθνική, πνευματική, πολιτική και κοινωνική τους προσφορά.

Η τοποθέτηση του μνημείου στο συγκεκριμένο σημείο σμίγει κατά τρόπο μοναδικό το θείο με το γήινο, όπως άλλωστε αρμόζει στους συγκεκριμένους ανθρώπους που υπερβαίνοντας τον εαυτό τους υπερασπίστηκαν και προήγαγαν ιδέες αθάνατες που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Μηλικούρι βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του Τροόδους και είναι το πιο κοντινό χωριό στο γνωστό Μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου.